Mandelkjeks, eller Amaretti-kjeks, er en fantastisk liten kake full av smak, som ikke er så veldig kjent her hjemme. Jeg lagde disse for første gang til jul, og har laget de flere ganger siden. De er bare så gode!

Liker du kransekake (og hvem ved sine fulle fem er det som ikke liker det?!), så liker du også disse mandelkjeksene. De er litt sprø på utsiden, og myke og deilige inni med en søt smak av mandel og sitron.

De er også veldig enkle å lage – ta gjerne med barna også, de kommer til å elske å rulle kjekskulene i melis før de stekes i ovnen. Dette er min nye kjeks-favoritt, og blir nok fast inventar i kakeboksen fremover.
Mandelkjeks
Course: KakeCuisine: ItalienskDifficulty: Lett14
kjeks15
minutes25
minutes40
minutesMandelkjeks er nydelige, glutenfrie kjeks laget med mandler, eggehvite og sitronskall.
Ingredienser
3 eggehviter, romtemperert
180 gram sukker
280-300 gram mandelmel (nok til at du kan forme deigen)
1 teskje vaniljeekstrakt
1 spiseskje amaretto-likør, eller 1/2 teskje mandelekstrakt
1 teskje sitronskall, finrevet
En klype salt
Cirka 50 gram melis (til å rulle kjeksene i)
Fremgangsmåte
- Pisk eggehvitene stive til marengs i en bolle med ballongvisp.
- Når hvitene er stive og marengsen er blank, fold inn sukker, mandelmel, vaniljeekstrakt, amaretto, sitronskall og salt, og rør med en slikkepott til alt er blandet.
- Form deigen til små kuler, og rull kulene i melis.
- Plasser på et stekebrett dekket med bakepapir, og press dem litt ned med fingrene. Stek ved 160 grader i 20-25 minutter. Kjeksene skal være sprø på utsiden og myke inni, og er gyllenbrune under når de er ferdige. La avkjøle før servering. Oppbevares i en lufttett kakeboks.