Amaretti-kjeks

Mandelkjeks

Mandelkjeks, eller Amaretti-kjeks, er en fantastisk liten kake full av smak, som ikke er så veldig kjent her hjemme. Jeg lagde disse for første gang til jul, og har laget de flere ganger siden. De er bare så gode!

Amaretti-kjeks

Liker du kransekake (og hvem ved sine fulle fem er det som ikke liker det?!), så liker du også disse mandelkjeksene. De er litt sprø på utsiden, og myke og deilige inni med en søt smak av mandel og sitron.

Amaretti-kjeks

De er også veldig enkle å lage – ta gjerne med barna også, de kommer til å elske å rulle kjekskulene i melis før de stekes i ovnen. Dette er min nye kjeks-favoritt, og blir nok fast inventar i kakeboksen fremover.

Mandelkjeks

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Lager

14

kjeks
Forberedelse

15

minutes
Steketid

25

minutes
Til sammen

40

minutes

Mandelkjeks er nydelige, glutenfrie kjeks laget med mandler, eggehvite og sitronskall.

Ingredienser

  • 3 eggehviter, romtemperert

  • 180 gram sukker

  • 280-300 gram mandelmel (nok til at du kan forme deigen)

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • 1 spiseskje amaretto-likør, eller 1/2 teskje mandelekstrakt

  • 1 teskje sitronskall, finrevet

  • En klype salt

  • Cirka 50 gram melis (til å rulle kjeksene i)

Fremgangsmåte

  • Pisk eggehvitene stive til marengs i en bolle med ballongvisp.
  • Når hvitene er stive og marengsen er blank, fold inn sukker, mandelmel, vaniljeekstrakt, amaretto, sitronskall og salt, og rør med en slikkepott til alt er blandet.
  • Form deigen til små kuler, og rull kulene i melis.
  • Plasser på et stekebrett dekket med bakepapir, og press dem litt ned med fingrene. Stek ved 160 grader i 20-25 minutter. Kjeksene skal være sprø på utsiden og myke inni, og er gyllenbrune under når de er ferdige. La avkjøle før servering. Oppbevares i en lufttett kakeboks.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*