appelsinmuffins

Appelsinmuffins

Søte og gode appelsinmuffins fylt med sitronkrem og toppet med melisglasur.

Det er påske, og da skal man jo bli inspirert av påskesmakene. Den mest kjente må vel være appelsin, og det er denne sitrusfrukten som er brukt som base i disse deilige muffinsene. Kakene er søte og gode, og med en tydelig appelsinsmak. Jeg har valgt å fylle dem med sitronkrem, men dette er helt valgfritt. Muffinsene er like gode uten fyll. Smørkrem fungerer også minst like godt som melisglasur. Se link her, dersom du heller vil ha dette som topping.

Oppskriften på sitronkrem finner du her.

Se også link til flere muffinsoppskrifter nederst i innlegget.

Appelsinmuffins

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeDifficulty: Lett
Lager

12

muffins
Forberedelse

20

minutes
Steketid

18

minutes
Til sammen

38

minutes

Søte og gode appelsinmuffins med sitronkrem og melisglasur.

Ingredienser

  • 1/2 desiliter melk

  • 2 spiseskjeer sitronsaft

  • 115 gram smør, romtemperert

  • 150 gram hvitt sukker

  • 1 og 1/2 appelsin, revet skall + 1/2 desiliter appelsinjuice

  • 2 egg, romtemperert

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • 1 klype salt

  • 200 gram hvetemel

  • 1,5 teskje bakepulver

  • Fyll
  • 1-2 desiliter sitronkrem (se link over i beskrivelsen)

  • Glasur
  • 1,5 desiliter melis

  • Cirka 1 – 1,5 spiseskje appelsinjuice

Fremgangsmåte

  • Bland sammen melk, sitron- og appelsinsaft. Rør rundt, og la stå på kjøkkenbenken i noen minutter. (melken vil etter hvert klumpe seg, og det er meningen)
  • Krem sammen smør og sukker til alt er godt blandet. Tilsett finrevet appelsinskall fra en og en halv appelsin. Bland godt sammen i et par minutter.
  • Tilsett ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg. Ha i vaniljeekstrakt og salt.
  • Bland sammen hvetemel og bakepulver.
  • Bland litt av melet inn i deigen. Ha så oppi litt av melkeblandingen, så litt mer av melet og deretter resten av melkeblandingen. Rør til alt er så vidt blandet.
  • Smør et muffinsbrett godt med smør, og fyll hver form halvfull med deig. (Dersom du har et gammelt muffinsbrett uten godt slipebelegg, så bruk muffinsformer i brettet)
  • Stek midt i ovnen på 175 grader i 15-18 minutter. Muffinsene er ferdig når de har en svampaktig konsistens. La avkjøle i formene, før du lirker dem ut med en skje.
  • Bruk en eplekjernekutter eller baksiden på en skje – lag et hull midt i kaken. Fyll med en teskje sitronkrem. Topp med melisglasur eller smørkrem.

Tips

  • I stedet for sitronkrem kan du lage appelsinkrem, ved å bytte ut sitronsaften med appelsinsaft.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*