Asiatisk nudelsuppe

Endelig kom snøen, og med den kom en isende kulde! Her har det vært iskaldt, og hva er vel da bedre enn en stor bolle med varmende nuddelsuppe? Perfekt!

Denne suppen er enkel, rask og billig å lage. Den har en nydelig sur-søt smak med sitrongress, ingefær, limesaft og chili. Tørket sopp gir suppen en deilig umami-smak.

Asiatisk nudelsuppe med egg og sopp

Recipe by Frøken FysenCourse: Lunsj, MiddagCuisine: ThaiDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

20

minutes
Koketid

15

minutes
Til sammen

35

minutes

En varmende asiatisk suppe med nudler og sopp.

Ingredienser

  • 8 desiliter kyllingbuljong/fond, utblandet

  • 1 boks kokosmelk

  • 4 teskjeer tamarind-saus

  • 1 spiseskje brunt sukker

  • 3 stilker sitrongress, renset og finhakket

  • 1 rød chili, renset for frø og innmat, og finhakket

  • 1 tommel stor bit frisk ingefær, renset og finhakket

  • 2 desiliter tørket shitakésopp, finhakket (eller annen sopp)

  • 1,5 spiseskje lime- eller sitronjuice

  • 2 spiseskjeer soyasaus

  • 2 vårløk, skåret på langs i tynne biter

  • En liten bunt frisk koriander

  • 4 egg

  • 1 pakke risnudler, 200 gram

Fremgangsmåte

  • Bland buljong og kokosmelk i en kjele, og kok opp.
  • Tilsett tamarindsaus, brunt sukker, finhakket sitrongress (fjern de ytterste lagene + bunn og topp), chili, ingefær og sopp. Kok opp, tilsett hele egg i gryten, og la koke i 8 minutter.
  • Ta ut eggene. Tilsett limejuice, soyasaus, og finhakket vårløk. La nudlene koke i 3-4 minutter i suppen til de er ferdig.
  • Hell suppe og nudler i store boller, og topp med egg, koriander og finhakket vårløk.

Tips

  • Finhakkede peanøtter og ristede sesamfrø er også nydelig topping.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*