bakt søtpotet

Bakt søtpotet

Bakt søtpotet er en nydelig lunsj eller som en siderett til kjøtt eller fisk.

Hvem liker ikke bakt potet? Det er så godt, og kan fylles med alt du måtte ønske. Søtpotet har enda litt mer smak, og blir nydelig bak sammen med fetaost og vårløk. Potetene tar en stund i ovnen, og jeg har derfor delt dem i to før steking. Husk å vaske skallet godt, så du kan spise det også.

Sjekk også ut disse vegetaroppskriftene:

Bakt søtpotet

Recipe by Frøken FysenCuisine: VegetarDifficulty: Lett
Serverer

2

stykker
Forberedelse

5

minutes
Steketid

40

minutes
Til sammen

45

minutes

Nydelig bakt søtpotet med fetaost, vårløk og chiliflak.

Ingredienser

  • 2 søtpoteter, vasket, tørket og delt i to

  • Littt olivenolje

  • 1-2 teskjeer spisskummin, malt

  • 1/2 teskje salt

  • 2 teskjeer smør

  • 1 vårløk, skåret i tynne skiver

  • 3-4 spiseskjeer fetaost

  • 1/2 teskje chiliflak

  • Ruccola-salat til garnityr

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader. Vask og tørk søtpotetene, og skjær dem i to på langs.
  • Legg potetene med skallet ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Skjær et kryss i toppen av potetene – ikke skjær helt gjennom. Lag noen hull i potene med en gaffel. Dette gjør at de steker litt raskere.
  • Smør litt olivenolje over potetene, og dryss over salt og spisskummin. Stek på 200 grader i rundt 40 – 45 minutter til potetene er gjennomstekt. Sjekk med en kniv om de er ferdige. Steketiden avhenger av hvor store potetene er.
  • Når potetene er ferdigstekt. Press ned, for å åpne poteten. Legg i litt smør midt i poteten. Dryss over fetaost, ringer av vårløk og chiliflak. Eventuelt også litt salt og ruccolablader. Server umiddelbart.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*