Biff med safranrisotto

Saftig ytrefilet servert med safranrisotto, erter og asparges er en nydelig middag.

Ytrefileten og safranrisottoen er en veldig god kombinasjon, men retten smaker nesten like godt uten kjøtt. Det er mye grønnsaker i risottoen, så det blir et fullverdig måltid. Her har jeg laget biffen med en teriyaki og soya-glace som gir en søt og salt finish.

Biff med safranrisotto

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: ItalienskDifficulty: Medium
Serverer

2

stykker
Forberedelse

10

minutes
Koketid

30

minutes
Til sammen

40

minutes

En deilig biff servert med kremet risotto og grønnsaker.

Ingredienser

  • Risotto
  • 2 spiseskjeer smør

  • 1 spiseskje olivenolje 

  • 1/4 purre, den hvite delen, finhakket

  • 1 fedd hvitløk, finhakket

  • 3 desiliter risotto-ris, som arborio 

  • 8-10 desiliter utblandet fond/buljong (jeg brukte grønnsaksbuljong) 

  • 8-10 tråder safran, blandet ut i 1/2 desiliter kokende vann 

  • 7-8 asparges, tatt av nederste del, og skåret i tre biter 

  • 1 desiliter ferske/frosne erter

  • 1/4 teskje salt 

  • 1 spiseskje fersk timian, finhakket 

  • Fersk revet pepper

  • 1/2 desiliter parmesan, revet

  • Biff
  • 1 spiseskje smør

  • 2 spiseskjeer olivenolje

  • 2 stykker indre- eller ytrefilet, saltet og pepret 

  • 1 spiseskje fersk timian 

  • 2 spiseskjeer teriyakisaus 

  • 1 spiseskje soyasaus 

Fremgangsmåte

  • Risotto
  • Varm opp smør og olje i en gryte eller stor stekepanne. Fres finhakket purre og hvitløk i et par minutter til den blir blank.
  • Hell oppi risen, og varm opp under omrøring i ytterligere et par minutter. 
  • Legg safrantrådene i litt kokende vann, og rør godt. 
  • Begynn å tilsette buljong litt etter litt. Ha cirka én desiliter av gangen i pannen, rør jevnlig. Tilsett mer buljong etter hvert som risen tar til seg væske. Fortsett slik til risen er mør, rundt 15-20 minutter. Smak deg frem. 
  • Når risen nesten er ferdig – ha oppi safranvannet, erter, asparges, salt, timian og pepper. (grønnsakene trenger rundt 3-4 minutter for å bli ferdig) Helt til slutt, rør inn revet parmesan. 
  • Biff
  • Varm smør og olje i en stekepanne. Når pannen er varm, tilsett timian. Krydre biffen og ha i pannen. Stek i rundt 3-4 minutter på hver side, avhengig av tykkelse og preferanse. Når kjøttet er ferdigstekt, ta det ut av pannen og la hvile før du skjærer opp. 
  • Hell så teriyaki- og soyasaus i pannen, og rør ut sammen med resten av kraften i stekepannen. Ha biffen over risottoen og hell over sausen. Server mitt frisk timian og litt flaksalt på toppen.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*