Bjørnebærterte

En lekker og delikat bjørnebærterte med vaniljekrem og sesongens beste bær. 

Bjørnebærterte med vaniljekrem

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertDifficulty: Medium
Serverer

6

Forberedelse

1

hour 
Steketid

40

minutes
Hviletid

1

hour 
Total time

2

hours 

40

minutes

En deilig og sprø terte laget på mørdeig og fylt med vaniljekrem og friske bær.

Ingredienser

  • Paideig: 
  • 125 gram kaldt smør

  • 175 gram hvetemel 

  • 40 gram melis

  • 2-3 spiseskjeer kaldt vann 

  • Vaniljekrem: 
  • 6 eggeplommer

  • 6 spiseskjeer sukker

  • 2 spiseskjeer maizena 

  • 4 desiliter helmelk 

  • 1 vaniljestang

  • Topping: 
  • 3 desiliter bjørnebær

  • 2 desiliter blåbær

  • 2 spiseskjeer melis

Fremgangsmåte

  • Paideig
  • Smuldre sammen smør, hvetemel og melis til det minner om små brødsmuler. Dette kan gjøres for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
  • Hell oppi kaldt vann, litt av gangen, til deigen begynner å samle seg til en deig. Ikke kna deigen for mye. Dekk med plastfolie, og la hvile i kjøleskapet i minst 60 minutter. 
  • Når deigen har hvilt ferdig, kjevler du den ut til den er cirka en halv centimeter tykk. Smør en form (cirka 20 centimeter) med smør, og legg deigen oppi. Sørg for å dytte paideigen godt inn i formen. Sett i fryseren, mens du lager vaniljekremen.
  • Vaniljekrem
  • Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. 
  • Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha melken over i en kjele, og tilsett vaniljestang og frø. Visp konstant mens du varmer melken opp mot kokepunktet. Ikke la den koke.
  • Når melken nesten koker, sil den over i et målebeger og kast vaniljestangen. Hell halvparten av melken litt av gangen over i eggeblandingen, mens du rører konstant. Dette tempererer eggeblandingen, og gjør så kremen ikke skiller seg. 
  • Hell den tempererte blandingen og resten av eggeblandingen sammen i kjelen. Varm opp på medium varme, til det begynner å tykne. Rør hele tiden. Når vaniljekremen er passe tykk, ha den over i en bolle, legg på plastfilm og avkjøl. 
  • Paideig
  • Ta paideigen ut av fryseren, dekk med bakepapir og hell på paikuler, ris eller ukokte bønner. Stek på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Ta ut bakepapir og paikuler, og stek videre på 175 grader i 20-25 minutter til paideigen er lett gyllenbrun. Ta ut av ovnen, og avkjøl.
  • Fyll det avkjølte terteskallet med vaniljekrem. Pynt med bjørnebær og blåbær, og sikt over melis. 

Tips

  • Bjørnebær og blåbær kan også erstattes med andre bær som bringebær, jordbær, kirsebær eller rips. 
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*