Blåbærmuffins

Snart bugner det av blåbær i skogen, og det er perfekt å bruke dem på kjøkkenet. Disse søte og deilige muffinsene er enkle å lage, og så gode!

  • Antall: 14 
  • Vanskeligshetsgrad: Lett
  • Forberedelser: 15 minutter
  • Steketid: 15-20 minutter 

Ingredienser: 

  • 115 gram smør, romtemperert 
  • 200 gram sukker
  • 2 store egg
  • 1,5 ts vaniljesukker 
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt 
  • 220 gram hvetemel
  • 225 ml melk
  • 150 gram blåbær 
  • 1 teskje maisenna

Topping:

  • 1 teskje sukker 
  • 1/4 teskje revet muskatnøtt
  • 1/4 teskje kanel 
  • 1 klype salt 

Fremgangsmåte:

  1. Bland smør og sukker, og kjør dette lyst og luftig i en kjøkkenmaskin. 
  2. Knekk i ett egg av gangen. Bland godt mellom hvert egg. Husk å skrape ned bollen for å få en jevn deig. 
  3. Vaniljesukker, bakepulver og salt blandes inn i deigen. 
  4. Mål opp hvetemel og melk, og hell dette i annenhver gang, mens maskinen går. Du skal nå ha en fin og glatt muffinsrøre. 
  5. I en skål blander du blåbær og maizenna. Dette fester seg på bærene, og hindrer at alle synker ned til bunnen av kaken. 
  6. Vend forsiktig inn blåbærene med en slikkepott. Ikke rør mye, da du ender opp med en lilla deig. 
  7. Så lager du toppingen ved å blande sammen sukker, muskattnøtt, kanel og salt. 
  8. Ha deigen over i muffinsformer, og strø på litt av sukkertoppingen. Plasser gjerne noen fine bær på toppen av hver muffins som litt ekstra pynt. 
  9. Stekes midt i ovnen på 190 grader i cirka 15 minutter. 
Saftige og gode muffins kan lages med friske eller frosne blåbær.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*