Blomkålsuppe

En nydelig, enkel og ydmyk blomkålsuppe som passer perfekt til regntunge høstdager.

Blomkålsuppe er en gammel favoritt jeg har veldig gode minner fra i barndommen. På våte og kalde høstdager fikk jeg det servert av faren min, og det smakte utsøkt. Denne versjonen har litt ekstra krydder i form av karri, fennikel og kummin som gir en litt mer spennende smak enn den tradisjonelle blomkålsuppen.

Blomkålsuppe

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: NorskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

10

minutes
Koketid

10

minutes
Til sammen

20

minutes

Blomkålsuppe med kummin, fennikel og karri.

Ingredienser

  • 1/2 stor løk, finhakket

  • 1 spiseskje olivenolje

  • 3 spiseskjeer smør

  • 1 teskje fennikelfrø, knust

  • 1/2 teskje kumminfrø, knust

  • 1 teskje karripulver

  • 1 blomkål, skåret i mindre biter

  • 1 liter utblandet grønnsaks- eller kyllingbuljong

  • 3 desiliter helmelk

  • 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  • Finhakk løken. Fres den i olivenolje og smør i en kjele i noen minutter til den blir blank. Rør hele tiden, så den ikke brenner seg.
  • Tilsett knuste fennikelfrø, kumminfrø og karripulver.
  • Del blomkålen i mindre biter, og ha i kjelen. Hell over buljong, melk og salt og kok opp. La småkoke i 7-8 minutter til blomkålen er mør.
  • Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak eventuelt til med mer krydder. Server med et dryss av olivenolje og finhakket gressløk.

Tips

  • For å gjøre måltidet ekstra fint kan du spøsteke spekeskinke i ovnen og dandere på toppen.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*