bløtkake

Bløtkake

Klassisk, enkel bløtkake med luftige sukkerbrød fylt med vaniljekrem og bær.

bløtkake

Det er med god grunn noen kaker regnes som klassiskere, og stadig dukker opp igjen og igjen på kafeer og bakerier. Den gode gamle bløtkaken er en slik kake.

Bløtkaken er enkel og lage, og smaker helt nydelig. Denne har jeg fylt med hjemmelaget vaniljekrem, jordbær og bringebær. Du kan like gjerne bruke syltetøy, dersom du ikke har friske bær (frosne, tinte bær går også helt fint).

bløtkake

Det viktigste er at sukkerbrødene blir luftige, og akkurat passe stekt. Det er også essensielt og dynke sukkerbrødene med en væske, for eksempel saften fra bærene, eplejuice eller en likør. Dette gjør kaken saftig og myk. Server med sterk kaffe til, for den perfekte smaken 🙂

Oppskriften på vaniljekrem finner du her.

Bløtkake

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: NorskDifficulty: Lett
Serverer

12

stykker
Forberedelse

20

minutes
Steketid

35

minutes
Til sammen

55

minutes

Luftig bløtkake laget av myke sukkerbrød fylt med vaniljekrem og bær.

Ingredienser

  • Sukkerbrød
  • 5 egg

  • 150 gram hvitt sukker

  • 150 gram hvetemel

  • 1 teskje vaniljesukker

  • 1,5 teskje bakepulver

  • Fyll
  • 2 desiliter kremfløte

  • 1,5 teskje sukker

  • 100 gram bringebær (eller syltetøy)

  • 100 gram jordbær (eller syltetøy)

  • 2 desiliter vaniljekrem – se linken i beskrivelsen over

  • 1/2 desiliter eplejuice, likør eller annen væske til å bløte sukkerbrødene

Fremgangsmåte

  • Sukkerbrød
  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Dette gjøres enklest i en bakemaskin på høy hastighet med en ballongvisp i 4-5 minutter. Eggedosisen skal være stiv.
  • Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt dette inn i eggedosisen. Bland forsiktig inn melblandingen med en slikkepott. Vær forsiktig, så du ikke slår all luften ut av røren.
  • Hell deigen i en smurt form (24 centimeter). Stek på nederste rille på 170 grader i 35-40 minutter til sukkerbrødet er gyllenbrunt og gjennomstekt. La avkjøle.
  • Pisk fløte og sukker til krem. Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnen med noen spiseskjeer av juicen/likøren. Smør over litt krem, og lag en rad med bringebær helt ytterst rundt kaken (kan droppes). Fyll så på med litt vaniljekrem, og mer bær eller syltetøy.
  • Legg på den andre bunnen, og dynk denne med juice eller likør. Dekk kaken med krem, og pynt med bær. La stå kaldt før servering.

Tips

  • Bare fantasien setter grenser for hva du kan fylle kaken med, for eksempel; mango, blåbær, karameliserte epler eller eplemos, sitronkrem eller pasjonsfrukt.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*