bønneburger

Bønneburger

En saftig og mettende bønneburger med svarte bønner.

Hvem elsker ikke en stor, juicy hamburger? Det må være noe av det aller beste som finnes, når man trenger noe litt rampete, og godt. Denne versjonen er vegetarisk, men minst like god som en vanlig burger.

Kjøttet er byttet ut med svarte brønner. Kummin, paprikapulver, hvitløk og worchestershiresaus skaper en kraftig og krydret smak.

Å tørke bønnene i ovnen før man kjører alt i kjøkkenmaskinen, er et lite triks for å få konsistensen riktig. Fetaost, egg og brødsmuler sørger også for god konsistens, og en burger som ikke smuldrer fra hverandre.

Serverer du med syrlig guacamole, smeltet ost og spicy majones – kan selv ikke den mest dedikerte kjøttelsker motstå denne deilige burgeren.

Oppskrift på hjemmelaget majones finner du her.

Vil du heller ha vanlig burger – med kjøtt – finner du en oppskrift på det her.

Oppskriften på supergod kyllingburger finner du her.

Bønneburger

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: VegetarDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

20

minutes
Steketid

20

minutes
Til sammen

40

minutes

En saftig og mettende bønneburger full av gode krydder.

Ingredienser

  • 400 gram kokte svarte bønner

  • Olivenolje

  • 1/2 paprika, finhakket

  • 1 liten løk, finhakket

  • 3 fedd hvitløk, finhakket

  • 1,5 teskje kummin

  • 1/2 teskje chilipulver

  • 1/2 teskje paprikapulver

  • 1,5 desiliter brødsmuler

  • 100 gram fetaost

  • 1 spiseskje worchestershiresaus

  • 2 spiseskjeer ketchup

  • Salt og pepper

  • 2 egg

Fremgangsmåte

  • Start med å tørke ut bønnene: Skyll av laken, og spre bønnene utover et stekebrett med bakepapir. Stek på 175 grader i cirka 15 minutter.
  • Mens bønnene steker i ovnen – fres paprika, løk og hvitløk i olivenolje i noen minutter til grønnsakene er myke.
  • Ha paprika, løk og hvitløk i en kjøkkenmaskin sammen med kummin, chilipulver, paprikapulver, brødsmuler, fetaost, worchestershiresaus, ketchup, salt og pepper, og egg. Kjør i et minutt til alt er godt blandet.
  • Tilsett bønnene, og kjør videre i maskinen i noen sekunder. Det er bare fint om noen bønner er hele, mens noen er most.
  • Form ganske store burgere, cirka 2 centimeter tykke. Legg på et stekebrett og stek på 190 grader midt i ovnen. Stek først 10 minutter på én side, snu burgeren, og stek videre i 10 minutter på andre siden. Server gjerne med spicy majones, guacamole eller skiver av avokado og stekt løk.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*