Brownies med bringebær og ostekake

Elsker du både brownies og ostekake, er dette kaken som gir deg det beste av begge verdener. En rik, mektig brownies-bunn toppet med en syrlig ostekake med bringebær. En fullverdig kaloribombe – men så deilig!

Brownies med ostekake og bringebær

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

12

personer
Forberedelse

20

minutes
Steketid

55

minutes
Hviletid

3

timer
Til sammen

1

hour 

15

minutes

En mørk og fudgy browniebunn toppet med ostekake med bringebær.

Ingredienser

  • Browniebunn
  • 250 gram smør

  • 250 gram mørk sjokolade

  • En stor klype salt

  • 4 egg, romtemperert

  • 280 gram brunt sukker

  • 2 spiseskjeer espresso, romtemperert

  • 120 gram hvetemel

  • 30 gram kakaopulver

  • 1 desiliter hakkede valnøtter (valgfritt)

  • Ostekake
  • 200 gram kremost naturell, romtemperert

  • 60 gram sukker

  • 1 egg

  • 1 stor teskje hvetemel

  • 1 desiliter bringebær

Fremgangsmåte

  • Browniebunn
  • Smelt smør og sjokolade over lav temperatur. Bland inn salt, og la avkjøle.
  • Rør sammen egg, brunt sukker og romtemperert kaffe, bland på medium hastighet i bakemaskinen i fem minutter til røren er lett og luftig.
  • Hell i den avkjølte sjokoladen, og bland godt.
  • Sikt inn hvetemel og kakaopulver, og rør til alt er såvidt blandet. Fold inn nøtter dersom du bruker det.
  • Hell røren i en smurt form (jeg brukte en rund 24 centimeter stor form) Stek midt i ovnen i 25 minutter på 180 grader.
  • La kaken avkjøle i formen, før du heller over ostekakeblandingen.
  • Ostekake
  • Rør kremosten et par minutter i bakemaskinen til den er myk og uten klumper.
  • Tilsett sukker, egg og hvetemel og rør godt.
  • Vend inn bringebærene med en slikkepott. Ikke bland røren for mye.
  • Hell osterøren over den avkjølte sjokoladebunnen, og stek ved 170 grader i 25 minutter til ostekremen har stivnet.
  • La kaken kjøle seg ned i romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet (for å forhindre at toppen sprekker). Avkjøl i minst tre timer, eller over natten. Sikt gjerne over melis eller kakaopulver og pynt med ferske bringebær.

Tips

  • Ta kaken ut av kjøleskapet en halvtime før servering, for å mykne browniebunnen.
  • Dersom det er vanskelig å få kaken ut av formen – varm en spiss kniv i varmt vann, og skjær rundt kaken før du fjerner formen.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*