chilimarinert kylling

Chilimarinert kylling

Saftig chilimarinert kylling full av smak og et hot kick.

En av de beste tipsene for å oppnå masse smak i en fei, er å bruke sauser og krydder som allerede er blandet ferdig. I denne kylling-marinaden brukte jeg harissa som er en nord-afrikansk chili-paste smakssatt med koriander og røkt paprika. En smaksbombe rett og slett.

Etter å ha delt kyllingen i to, gne jeg den inn med marinaden, og lot den godgjøre seg i en times tid, før den ble stekt i ovnen. Resultatet var saftig og smakfullt kjøtt med deilig, sprøtt skinn. En av de beste kyllingrettene jeg har laget rett og slett!

Her servert med en grønn koriandersaus og søtpotetpuré.

Chilimarinert kylling

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagDifficulty: Lett
Serverer

6

stykker
Forberedelse

20

minutes
Steketid

40

minutes
Hviltetid

60

minutter
Til sammen

2

hours 

Mør og saftig chilimarinert kylling servert med koriander-saus og søtpotetpuré.

Ingredienser

  • Marinade
  • 1,5 teskje harissa (eller annen chilisaus)

  • 1 teskje soyasaus

  • 1,5 teskje brunt sukker

  • 1 teskje Sichuanpepper, knust/malt (fruktig, kinesisk pepper)

  • 1/2 teskje malt koriander

  • 2-3 spiseskjeer olivenolje

  • Kyllingform
  • 1 stor kylling, delt i to

  • 1/2 fennikel

  • 1/2 blomkål

  • Olivenolje

  • En klype flaksalt

  • Koriandersaus
  • 200 gram spinat

  • En bunt/neve koriander

  • Saften av 1/2 lime

  • 1 teskje salt

  • 1/2 teskje spisskummin, malt

  • 1/4 teskje chilisaus

  • 4 spiseskjeer majones

  • 1/2 desiliter vann

  • Søtpotetpuré
  • 2 store søtpoteter

  • 50 gram smør

  • 1 desiliter melk

  • 1 teskje salt

  • 1/2 teskje muskattnøtt, malt

Fremgangsmåte

  • Marinade
  • Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Smak til med eventuelt mer chili eller sukker.
  • Kylling
  • Del kyllingen i to, og gni den inn med marinaden. La kyllingen få godgjøre seg i marinaden i rundt én time før den stekes.
  • Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme. Skjær fennikel i tynne skiver, og del blomkålen i mindre buketter. Legg i en ildfast form, og dryss over litt olivenolje, salt og pepper.
  • Plasser kyllingen oppå grønnsakene. Dryss over litt flaksalt på skinnet. Sett formen midt i ovnen (som nå er på 225 grader). Sett varmen ned til 180 grader, og stek i 35 minutter. Sett på grillelementet (på 250 grader) og stek i ytterligere 8-10 minutter til kyllingen er gyllen med en mørk stekeskorpe. Pass på, så den ikke brenner seg.
  • Koriandersaus
  • Damp spinaten, og klem ut vannet med et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir.
  • I en blender bland sammen spinat, koriander, limesaft, salt, kummin, majones og chilisaus. Kjør til sausen er myk og uten klumper. Spe gjerne på med litt vann underveis for å få den til å samle seg.
  • Søtpotet-puré
  • Skrell potetene, og skjær dem i mindre biter. Kok til bitene er møre, rundt 10 minutter.
  • Sil av vannet, og mos potetene i kjelen. Tilsett smør, og la dette smelte inn i de varme potetene. Tilsett melk, salt og muskatnøtt, og bland godt.

Tips

  • I kyllingformen kan du bruke alle slags grønnsaker, og alt du måtte ha av grønne “rester” i kjøleskapet.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*