Coleslaw med beter

En fargerik, sunn og god siderett, som passer til det meste.

Beter er i sesong, og polkabetene er spesielt flotte. De hvite og rosa stripene ser fantastiske ut, når man skjærer grønnsaken i to. Her har jeg brukt raspede beter som stjernen i en yoghurt-basert coleslaw.

Coleslaw kan serveres som dressing i hamburger, som en siderett til kjøtt og kylling eller som basen for en god salat.

Coleslaw med beter

Recipe by Frøken FysenCourse: SiderettCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

10

minutes
Til sammen

10

minutes

En sunnere variant av coleslaw med yoghurt og beter.

Ingredienser

  • 1,5 desiliter yoghurt naturell

  • 1 stor teskje dijon-sennep

  • 1,5 teskje eplesidereddik eller hvitvinseddik

  • 1 teskje honning

  • En stor klype havsalt + kvernet pepper

  • 1 bete (gjerne polkabete), grovraspet

  • 1 gulrot, grovraspet

  • 1 eple, grovraspet

  • 1/2 hjertesalat, skåret i tynne strimler

Fremgangsmåte

  • I en stor bolle bland sammen yoghurt, sennep, eddik, honning, havsalt og litt kvernet pepper.
  • Rør godt sammen, og ha oppi de revede grønnsakene. Smak til. Sett kaldt inntil servering. Pynt gjerne med noen tynne skiver beter på toppen.

Tips

  • Eddik kan også byttes ut med frisk sitronsaft.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*