Crispy kylling med blomkålpuré

En deilig hverdagsfavoritt som står på bordet på under en halvtime.

De aller fleste har gammelt grovbrød liggende i skapet nå og da. Denne oppskriften er en ypperlig mulighet til å minimere matsvinn, og forvandle gammelt brød til en deilig sprø panering.

Ved å banke kyllingbrystet flatt får du større stekeflate, og dermed mer sprø panering, pluss at kyllingen steker raskere. Dette er absolutt en ny favoritt her i huset, som jeg vil anbefale til travle familier som setter pris på god mat.

Crispy kylling med blomkålpuré

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

4

Forberedelser

20

minutes
Steketid

6

minutes
Total time

26

minutes

En smakfull og sunn rett som passer både til hverdag og fest.

Ingredienser

  • 4-5 skiver gammelt grovbrød 

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 spiseskje revet sitronskall 

  • 1 spiseskje timian, finhakket

  • Salt og pepper

  • 4 kyllingbryst 

  • 2 spiseskjeer smør 

  • 2 spiseskjeer olivenolje

  • Blomkålpuré
  • 1 blomkål, renset for stilker og delt i små buketter 

  • 4 spiseskjeer smør 

  • 2-3 desiliter melk

  • 1 teskje kyllingfond 

  • 1/2 teskje revet muskatnøtt

  • Salt og pepper 

Fremgangsmåte

  • Først lager du paneringen: Riv eller skjær grovbrødet i mindre biter. (det gjør ingenting om brødet er tørt) Ha brød, hvitløk, sitronskall og timian over i en kjøkkenmaskin. Kjør på rask hastighet til alt har blitt til små smuler. 
  • Del kyllingbrystene i to på langs, men ikke skjær helt gjennom. Brett ut kyllingbrystet, og legg det på et skjærebrett dekket med bakepapir. Legg et annet papir over, og bank kyllingen flat med en kjevle til den er cirka én centimeter tykk. 
  • Ta vekk det øverste bakepapiret og strø over et raust lag med brødsmulene. Legg bakepapiret oppå, og bank smulene inn i kyllingen med en kjevle. Snu så kyllingen, og gjenta prosessen på andre siden. 
  • Stek kyllingen på høy varme i en panne med smør og olje i cirka 3-4 minutter på hver side, til den er gjennomstekt og gyllenbrun. 
  • Blomkålpuré
  • Kok blomkålen helt mør i lettsaltet vann. Hell av mesteparten av vannet, men la det være igjen litt.
  • Ha blomkålen og et par spiseskjeer av kokevannet i en stavmikser eller kjøkkenmaskin og kjør til det har blitt en myk og klumpfri blanding.
  • Ha blomkålen tilbake i kjelen, og kok opp puréen sammen med melk, smør og kyllingfond. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Tips

  • Server gjerne med andre grønnsaker som dampet brokkoli, asparges, grønne bønner eller bakte tomater.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*