Enchiladas med kylling

Enchiladas med kylling

Leter du etter en enkel og lettvint middag fylt med deilige smaker – er løsningen enchiladas med kylling.

Myke tortilla-lefser fylt med kylling, spicy saus og stekt ost? Ja takk!

Jeg tror det er noe med det deilige sommerværet som har kommet. Det gjør at jeg får lyst på stekt og grillet mat med mye krydder og urter. En av oppskriftene jeg har blitt mest glad i er enchiladas. Det er rett og slett tortillalefser fylt med kylling, biff eller grønnsaker, dekket med saus og stekt i ovnen med mye revet ost. Utrolig godt – og enkelt.

I denne oppskriften har jeg valgt å posjere kyllingbrystene først. Jeg synes det gjør dem saftigere, men kyllingbitene kan like gjerne stekes i panne sammen med løk og paprika. Hemmeligheten er selvsagt den hjemmelagde sausen som smaker nydelig. Uten den hadde dette blitt en tørr rett uten futt. Det er mange kryddere i sausen. Dersom du ikke har alt tilgjengelig, er et lite tips å bruke “taco spice mix” i steden for. Om du vil lage blandingen selv, er det fullt overkommelig, men bland gjerne kryderne før du begynner å lage sausen.

Enchiladas kan gjerne serveres med tilbehør som ris, stekte bønner, salat og guacamole.

Enchiladas med kylling

Recipe by Frøken FysenCourse: middagCuisine: MeksikanskDifficulty: Lett
Serverer

6

enchiladas
Forberedelse

20

minutes
Steketid

15

minutes
Til sammen

35

minutes

Tortillalefser fylt med strimlet kylling, paprika, løk og spicy saus. Toppet med smeltet ost.

Ingredienser

  • 6 store tortillalefser

  • 2 store kyllingbryst

  • 1 løk, finhakket

  • 1 stor paprika, finhakket

  • 2-3 desiliter revet ost

  • Salt og pepper

  • Enchilada-saus
  • 2 spiseskjeer smør

  • 1,5 spiseskjeer hvetemel

  • 1/2 teskje chilipulver (mer hvis du ønsker det spicy)

  • 1 teskje malt kummin

  • 1/2 teskje hvitløkspulver

  • 1/2 teskje tørket oregano

  • 1/2 teskje salt

  • 1/2 teskje paprikapulver

  • 1/4 teskje kanel

  • 1 spiseskje tomatpuré

  • 1 teskje eplesidereddik

  • 1 teskje brunt sukker

  • 2,5 desiliter kyllingbuljong, utblandet

Fremgangsmåte

  • Begynn med å porsjere kyllingen. Kok opp vann i en kjele (tilsett gjerne litt buljong om du har det) Del kyllingbrystene på langs, men ikke helt gjennom (butterfly). Ta kjelen av vannet, og la kyllingbrystene trekke under lokk i cirka åtte minutter.
  • Skjær opp løk og paprika, og stek dette i litt olje eller smør til det er mykt.
  • Lag deretter sausen: Mål opp, og bland alle kryderne og sukkeret i en skål. Smelt smøret i en kjele. Tilsett hvetemel, og la surre i et halvt minutt. Rør hele tiden.
  • Tilsett tomatpuré og krydderblandingen, og rør godt. Hell i buljongen og eddiken mens du fortsetter å røre. (bruk en spiralvisp hvis det klumper seg)
  • Kok opp, og la småkoke i rundt fem minutter til sausen tykner. Smak til.
  • Ta kyllingen ut av vannet, og skjær i strimler. Ha over litt salt og pepper.
  • Når sausen er klar, kan du gjøre klar enchiladaene: smør litt saus utover hver tortillalefse, og topp med kylling, stekt løk og paprika. Rull sammen og legg med “skjøten” ned i en smurt form. Legg tortillaene tett.
  • Hell over resten av sausen, og dryss over revet ost. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter.

Tips

  • Fyllet kan varieres etter det du har og liker, for eksempel; biff, bønner, sopp eller kjøttdeig.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*