Energikuler med kakao

Sunne og gode energikuler med fyldig sjokoladesmak – uten sukker!

Januar er her, og jeg forsøker å få en sunn start på året. Derfor har jeg kuttet ned på sukkerinntaket, men lysten på noe søtt er på ingen måte borte. Derfor lagde jeg disse energikulene – for å få bukt med søtsuget, og unne meg noe godt – uten å gi kroppen raffinert sukker.

Energikulene smaker deilig av kakao og nøtter, og er søtet med dadler. Rull dem gjerne i hakkede nøtter for litt ekstra crunch.

Brownie-energikule

Recipe by Frøken FysenCourse: Dessert, MellommåltidDifficulty: Lett
Lager

20

stykker
Forberedelse

15

minutes
Hviletid

30

minutes
Til sammen

45

minutes

Sunne energikuler med dadler, nøtter og kakao.

Ingredienser

  • 60 gram valnøtter

  • 60 gram mandler

  • 12 store dadler

  • 1 spiseskje chiafrø

  • 2-3 spiseskjeer vann

  • 2 spiseskjeer peanøttsmør

  • 2,5 spiseskjeer kakaopulver

  • 1/2 teskje salt

  • 40 gram hakkede nøtter til å rulle kulene i (for eksempel peanøtt, valnøtt eller macadamia-nøtter)

Fremgangsmåte

  • Rist nøttene i noen minutter i en stekepanne på middels varme til de begynner å lukte godt og få litt farge. La avkjøle.
  • Pulveriser nøttene i en kjøkkenmaskin eller finhakk dem med en kniv.
  • Del dadlene og ta ut steinen. Ha dem over i en kjøkkenmaskin, og kjør til de former en klissete masse. (Er de harde, så legg dem noen minutter i kokende vann først). Eventuelt kan de finhakkes.
  • Ha nøtter, chiafrø, vann, peanøttsmør, kakaopulver og salt oppi kjøkkenmaskinen sammen med de moste dadlene. Kjør til alt er godt blandet. Deigen skal være fast og litt klissete. Blander det seg ikke, så tilsett litt og litt vann til du oppnår ønsket konsistens.
  • Rull små kuler av blandingen og legg på en tallerken.
  • Grovhakk nøttene (som du ennå ikke har brukt) og ha i en skål. Rull hver energikule i skålen til de er dekket av nøtter.
  • La stivne i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering. Holder seg opp til en uke i en boks i kjøleskapet. Kan også fryses.

Tips

  • Peanøttsmør kan byttes ut med mandelsmør, hasselnøttsmør osv. Kulene kan også dyppes i smeltet sjokolade for litt ekstra luksus.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*