energikuler med sjokolade

Energikuler med sjokolade

Gode og smakfulle energikule med sjokolade, som kan måle seg med selv den beste konfekt!

Julen er her, og med den følger en rekke fristelser. Det skal selvsagt være rom for å kose seg med kake, sjokolade og konfekt i julen, men det kan også være fint å ha et litt sunnere alternativ på lur. Spesielt når det alternativet er supergode energikuler med smak av pekannøtter og kanel. Disse er toppet med smeltet sjokolade, men de smaker like godt uten. De kan alternativt rulles i kakaopulver eller ristet kokos.

Basen for energikulene er dadler og nøtter. Her har jeg brukt pekannøtter, men andre slag kan også fint benyttes. Bruker du “harde” nøtter som mandler, er det lurt å kjøre dem fint i flere omganger i en kjøkkenmaskin.

Flere oppskrifter på energikuler finner du her:

Energikuler med sjokolade

Recipe by Frøken FysenCourse: SnacksCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Lager

25

energikuler
Forberedelse

15

minutes
Steketidminutes
Til sammen

15

minutes

Energikuler med sjokolade – som små konfekt bare hakket sunnere.

Ingredienser

  • 200 gram pekannøtter eller valnøtter

  • 200 gram dadler (cirka 9 store dadler)

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • 1/2 teskje kanel

  • 1/4 teskje ingefær, malt

  • 1 klype havsalt

  • 150 gram sjokolade til pynt

Fremgangsmåte

  • Rist nøttene i en panne på medium varme i 2-3 minutter til de begynner å lukte godt. Avkjøl.
  • Del dadlene i to og ta ut steinen. Legg i kokende vann i et par minutter for å mykne. Tørk av ekstra vann.
  • Pulveriser nøttene i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha oppi dadler, vaniljeekstrakt, kanel, ingefær og havsalt og kjør alt til en klissete masse.
  • Form blandingen til små kuler, og la avkjøle i kjøleskapet på en tallerken dekket med bakepapir. Smelt sjokoladen og pynt energikulene med smeltet sjokolade. Oppbevares i kjøleskapet i en lukket boks.

Tips

  • Prøv deg frem med dine favorittkrydder, eller tilsett lakrispulver i stedet for kanel og ingefær.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*