Enkel brokkolipai

Pai med feta og brokkoli

Recipe by Frøken FysenCourse: Lunsj, middagDifficulty: Lett
Serverer

6

personer
Forberedelse

20

minutes
Steketid

40

minutes
Total tid

1

hour 

En god og mettende grønnsakspai med filodeig, fetaost, brokkoli og squash.

Ingredienser

  • Olivenolje

  • 1 pakke filodeig (4-5 store flak)

  • 2 brokkoli

  • 3 vårløk

  • 1 squash

  • 100 gram fetaost

  • 50 gram revet parmesan

  • 1 teskje malt muskatnøtt

  • Salt og pepper

  • 6 egg

  • 1 lite glass grønn pesto (7-8 spiseskjeer)

  • Hvite og svarte sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Finn frem en stor ildfast form, og smør denne med litt olivenolje. (se galleriet nederst for tips)
  • Legg filoarkene overlappende, så de dekker bunnen av formen. Smør gjerne litt olivenolje mellom hvert lag. Det skal være mye ekstra filodeig hengende over kanten. Dette skal brettes inn til slutt.
  • Skjær toppene av brokkolien, og skjær disse i mindre biter. Prøv å få dem jevne i størrelsen. Skjær vårløk i småbiter, riv squashen på et rivjern, og bland brokkoli, vårløk og squash sammen i en bolle.
  • Smuldre fetaosten over grønnsakene, og hell over revet parmesan. Tilsett revet muskatnøtt og salt og pepper, og bland godt.
  • Visp alle eggene godt sammen i en bolle. Hell oppi pestoen og bland inn i eggene. Hell eggeblandingen over grønnsakene.
  • Ha grønnsakene over i formen, så det dekker filodeigen. Brett den ekstra filodeigen fra kanten og inn mot midten. Pensle kanten med olivenolje og strø på sesamfrø. Riv gjerne over litt ekstra ost på midten.
  • Stek på 180 grader i cirka 40 minutter til fyllet virker fast og deigen har blitt gyllenbrun.

Tips

  • Server gjerne med en salat, hvitløksbaguetter eller ovnsbakte tomater.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*