krydderkake

Enkel krydderkake

En gammeldags, men nydelig krydderkake full av varme smaker av kanel, kardemomme og nellik.

Denne krydderkaken er en stor favoritt, som jeg lager regelmessig. Det er en enklere versjon av chai-kaken jeg lagde i fjor, men jeg har laget den uten mektig glasur, men med melisglasur laget med saften av en halv mandarin. Ekstra kryddersmak blir det ved å la to poser med chai-te trekke i melken før du baker.

krydderkake

Denne kaken er god med en kopp svar kaffe, og passer perfekt for regntunge høstdager som det har vært en del av den siste tiden.

Enkel krydderkake

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: NorskDifficulty: Lett
Lager

1

stor kake
Forberedelse

20

minutes
Steketid

50

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

En tradisjonell og nydelig krydderkake med smak av chai, kanel og kardemomme.

Ingredienser

  • 3,5 dl melk + 2 poser chai-te

  • 300 gram hvetemel

  • 2 teskjeer bakepulver

  • En klype salt

  • 1,5 teskje malt kanel

  • 1 teskje kardemomme, malt

  • 1/2 teskje allehånde, malt

  • 1/2 teskje nellik, malt

  • 1 teskje ingefær, malt

  • 170 gram smør, romtemperert

  • 160 gram hvitt sukker

  • 1 desiliter mørk sirup

  • 1,5 teskje vaniljeessens

  • 3 egg

Fremgangsmåte

  • Chai-melk: Kok opp melken og legg i teposene. La dem trekke i melken i 10-15 minutter, før teposene tas ut og kastes. La melken avkjøles før bruk.
  • Bland sammen alt det tørre i en bolle (hvetemel, salt og krydder).
  • Krem sammen smør og sukker i par minutter til det er godt blandet. Tilsett mørk sirup og vaniljeessens og rør godt.
  • Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hver gang.
  • Ha i litt av melet, så litt av melken, og så mer mel. Fortsett å tilsette litt og litt annenhver gang, til du har en fin og jevn kakedeig.
  • Hell deigen i en smurt kakeform (rundt form 22 centimeter, eller i en brødform). Stek ved 175 grader i cirka 50 minutter til kaken er gjennomstekt.
  • Avkjøl før du blander melis og mandarin-juice til glasur. Hell over kaken når den er avkjølt.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*