eplekake med smuldretopp

Eplekake med smuldretopp

En deilig eplekake med smuldretopp som er enkel og rask å lage.

De norske eplene er snart på hell, og jeg forsøker å lage så mye jeg kan med disse deilige skattene mens jeg kan. Denne kaken er en enkel, men nydelig eplekake med smuldrelokk. Den er deilig og saftig, og holder seg fint i kjøleskapet i noen dager. To ting gjør denne kaken ekstra saftig – mandelmel i deigen og at eplene blir skåret veldig tynt med ostehøvel i stedet for i tjukke biter.

eplekake med smuldretopp

Jeg har laget denne kaken i en 20 centimeter stor form, noe som gir en høy og flott kake, og nok til rundt 10 personer. Den kan også lages i en 22 centimeter stor form, men vil da bli noe flatere.

Server kaken lunken med pisket krem eller is.

Andre oppskrifter med epler:

Eplekake med smuldretopp

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

10

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

50

minutes
Til sammen

1

hour 

5

minutes

En saftig og god eplekake med smuldretopp.

Ingredienser

  • 100 gram hvetemel

  • 50 gram malte mandler

  • 1,5 teskje bakepulver

  • 1/2 teskje salt

  • 90 gram smør, smeltet og avkjølt

  • 2 egg

  • 100 gram hvitt sukker

  • 50 gram brunt sukker + 1 spiseskje til eplene

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • 3 epler, skrelt og skåret i tynne skiver

  • 1 spiseskje sitronsaft

  • 1 spiseskje brun rom (kan sløyfes)

  • 1,5 teskje kanel

  • Smuldretopp
  • 100 gram smør, romtemperert

  • 100 gram hvetemel

  • 3-4 spiseskjeer havregryn

  • 3 spiseskjeer brunt sukker

  • 2 spiseskjeer hakkede mandler

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret, og avkjøl.
  • Skrell eplene, og skjær dem i tynne skiver med en osthøvel. Ha epleskivene i en bolle, og tilsett sitronsaft, rom, sukker og kanel. Bland godt, og la stå i noen minutter.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bolle: hvetemel, malte mandler, bakepulver, og salt.
  • Når det smeltede smøret er romtemperert, rør det sammen med sukker, egg og vaniljeekstrakt i en bakemaskin i noen minutter. Tilsett de tørre ingrediensene gradvis, mens maskinen går.
  • Fold så epleskivene forsiktig inn i deigen med en slikkepott. (klem væsken ut av dem før du har dem i deigen. Det skal være en god del kraft igjen i bollen når eplene er tilsatt. Denne kraften skal ikke brukes)
  • Lag smuldrelaget ved å røre sammen smør og hvetemel til det er godt blandet. Tilsett så havregryn, brunt sukker og mandler. Eventuelt litt mer kanel om du liker det.
  • Hell deigen i en smurt form, og topp med smuldrelaget. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 45-50 minutter. La avskjøle litt før servering.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*