eplesalat

Eplesalat

En deilig og frisk eplesalat som både kan være lunsj eller en siderett.

Dette er en enkel, frisk og deilig salat med strimler av eple og ristede valnøtter. Nøttene gir salaten litt krønsj, og er en deilig kontrast til salatbladene. Dersom du skal ha salaten til lunsj, kan det også være godt å tilsette fetaost eller krutonger for å gjøre den ekstra mettende.

Ellers kan man putte i det man selv liker og har tilgjengelig. Eple kan også erstattes med druer eller mandarinbåter.

Dressingen er også en god blanding mellom søtt og syrlig. Jeg har brukt lønnesirup til søtning, fordi jeg synes det gir en deilig smak, men honning kan også fint brukes.

Eplesalat

Recipe by Frøken FysenCourse: Lunsj, SiderettDifficulty: Lett
Serverer

2

porsjoner
Forberedelse

5

minutes
Steketidminutes
Til sammen

5

minutes

En nydelig og frisk eplesalat med krønsj.

Ingredienser

  • 1 hjertesalat, strimlet

  • 1 gulrot, strimlet

  • 1/2 desiliter grønnkål, finhakket

  • 1/2 desiliter rødkål, strimlet

  • 1 grønt eple, skåret i tynne staver

  • 1 desiliter valnøtter, toastet

  • Dressing
  • 1 desiliter yoghurt naturell

  • 1 stor teskje lønnesirup

  • 1 teskje dijon-sennep

  • 1 teskje sitronsaft

  • 1/4 teskje salt + litt pepper

Fremgangsmåte

  • Brun valnøttene lett i en panne til de begynner å lukte godt, og sett tilside.
  • Skjær opp grønnsaker og eple, og bland dette sammen med nøttene i en bolle.
  • Rør sammen alle ingrediensene til dressingen, og smak til. Rør dressingen inn i salaten, så alt er dekket. Server.

Tips

  • Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker og frukt, og varier gjerne størrelsen på det du hakker opp for skape ulik konsistens.
  • Tilsett fetaost, pasta, linser eller krutonger for å gjøre salaten ekstra mettende.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*