Fiskeform med grønnsaker

En knallgod og sunn rett full av gode smaker, som du slenger sammen i en fei.

De dagene man har liten tid til å lage mat, kan det være praktisk med en ovnsrett som krever minimalt med innsats på kjøkkenet.

Denne fiskeformen er raskt og enkel og lage, og kan tilpasses ut i fra hvilke råvarer du har tilgjengelig. Jeg har brukt havabbor i oppskriften, men dette kan lett skiftes ut med for eksempel torsk, kveite eller breiflabb.

Saften fra grønnsakene og sitronen lager en fantastisk kraft, som du kan servere som saus. Smaker også veldig godt med hjemmelaget majones – se link nederst på siden.

Fiskeform med grønnsaker

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagDifficulty: Lett
Serverer

3-4

personer
Forberedelse

15

minutes
Steketid

40

minutes
Total time

55

minutes

En deilig og enkel fiskerett som gjør seg selv i ovnen.

Ingredienser

  • 4 store fiskefileter, for eksempel abbor, kveite, breiflabb eller torsk

  • 1 fennikel 

  • 1 løk

  • 2 paprika

  • En neve cherrytomater

  • 10-15 små poteter, eller 3-4 store delt opp i mindre biter

  • 1 sitron 

  • En neve basilikumblader 

  • Olivenolje

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær fisken i store fileter. Tørk skinnet godt, og skjær små snitt i skinnsiden. Dette gjør at fisken steker raskere, og at den tar til seg mer smak. 
  • Skjær grønnsakene i store biter, og skjær sitronen i båter. Potetene kan være hele, dersom de er små.
  • Ha grønnsakene og sitronen over i en ildfast form. Risle over godt med olivenolje, og dryss over salt og pepper, og finhakket basilikum eller andre urter som timian, rosmarin og persille. 
  • Sett formen i ovnen og stek ved 200 grader i 30 minutter. Sjekk om potetene er gjennomstekt, før du legger i fisken.
  • Når grønnsakene er møre, legg filetene på toppen med skinnsiden opp. Stek videre i 6-7 minutter til fisken er gjennomstekt. Sett så på grillelementet, og stek videre i 2-3 minutter for å få skinnet sprøtt. Ta vekk sitronen før servering.

Tips

  • Server gjerne med chilimajones eller yoghurtdressing.

2 Comments

  1. Denne oppskriften likte jeg veldig!

     

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*