focaccia

Focaccia

Luftig og myk focaccia med rosmarin, havsalt og mozzarella.

Få ting er like uimotståelig som fersk focaccia – og da spesielt hjemmebakt focaccia med masse urter og havsalt. Det italienske brødet passer prefekt til høstens gryter og supper, og oppgraderer hverdagsmåltidet til noe ekstra spesielt.

Min oppskrift er veldig enkel, og trenger ikke lang hevetid. Etter cirka én times heving er brødet klart til å settes i ovnen. Det kan også etterheves i form, dersom du har tid.

Til dette brødet, kan du prøve oppskrifter som søtpotetsuppe, tacosuppe, eller indisk smørkylling.

Focaccia

Recipe by Frøken FysenCourse: TilbehørCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

6

stykker
Forberedelse

10

minutes
Steketid

30

minutes
Hviletid

60

minutter
Til sammen

1

hour 

40

minutes

Et saftig og luftig focaccia med smak av oliven og urter.

Ingredienser

  • 25 gram gjær

  • 3 desiliter vann, lunkent

  • 1 teskje sukker

  • 1/2 teskje flaksalt

  • 3 spiseskjeer olivenolje

  • 350-400 gram hvetemel (til deigen er mettet)

  • Ekstra olivenolje og havsalt

  • 1-2 teskjeer rosmarin, frisk eller tørket t

  • 200 gram mozzarella, kuler eller skåret i mindre biter

Fremgangsmåte

  • Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt og olivenolje. Rør godt.
  • Bruk en eltekrok på medium hastighet, og hell i melet litt av gangen til du har en våt, men fast deig. Kna deigen sammen, og la heve under plastfilm eller et kjøkkenhåndkle i cirka én time.
  • Når deigen er ferdig hevet, ha den over i en form. (Jeg bruker en rundt 22-centimeter kakeform, dekket med bakepapir).
  • Bruk fingrene og lag hull i deigen. Dryss over olivenolje, salt og rosmarin. Fordel ostebitene i deigen, og press dem lett inn.
  • Deigen kan etterheves noe, eller den kan stekes med én gang. Stek brødet midt i ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter. Brødet er ferdig når toppen er gyllenbrun, og osten bobler. Skjær i biter og server.

Tips

  • Ferske oliven, uten stein, er også nydelig i deigen.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*