Formkake med blåbær

En saftig og god formkake med smak av høstens beste bær.

Spør du meg, er det lite som slår en kopp kaffe og et stykke formkake. Denne kaken er lett og rask å lage, med deilig smak av vanilje og blåbær. I stedet for å smelte eller kreme smør, har jeg brukt solsikkeolje. Yoghurten gjør formkaken ekstra saftig, og maizena på bærene forhindrer at alle bærene synker til bunnen.

Denne kaken er en stor favoritt, og forsvinner raskt fra kakebordet.

Formkake med blåbær og vanilje

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

8

Forberedelser

15

minutes
Steketid

1

hour 
Totaltid

1

hour 

15

minutes

En saftig og god kake som står ferdig på litt over én time.

Ingredienser

  • 3 egg

  • 200 gram sukker

  • 150 gram yoghurt naturell

  • 1,5 desiliter solsikke- eller soyaolje

  • 1 spiseskje sitronsaft

  • 1,5 teskje vaniljeessens eller vaniljesukker

  • 230 gram hvetemel

  • 2 teskjeer bakepulver

  • 1 klype salt

  • 2 desiliter blåbær

  • 1 spiseskje maizena

  • Glasur
  • 2 desiliter melis

  • 2 spiseskjeer sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader. Smør en brødform med smør, eller bruk bakepapir. 
  • Bland egg, sukker, og yoghurt i en bolle og bland godt. 
  • Bland olje, sitronsaft og vaniljeessens (bruker du vaniljesukker, så tilsett dette sammen med melet i neste trinn). Ha mikseren på medium hastighet, mens du heller i oljeblandingen litt av gangen.
  • Mel, bakepulver og salt siktes inn i deigen. Rør til alt såvidt er blandet. 
  • Ha blåbærene i en skål, og strø over maizena. Bland forsiktig, så alle bærene er dekket.
  • Vend blåbærene forsiktig inn i røren med en slikkepott. Vær varsom, så bærene ikke knuser.
  • Hell i formen og stek midt i ovnen på 175 grader i 50-60 minutter. Stikk en kakenål i kaken. Når den kommer ut uten deig, er kaken gjennomstekt. 
  • Glasur
  • Bland melis og sitronsaft, og rør godt. Dekk kaken med et tykt lag melisglasur. La glasuren stivne, før du skjærer stykker. Holder seg fint i 2-3 dager. (hvis den ikke er spist opp før!)

Tips

  • Denne oppskriften kan brukes til alle typer formkaker. Bytt ut blåbær med bringebær, sjokolade, banan eller sitron – som i oppskriften under.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*