Formkake med bringebær

En saftig og god formkake med smak av bringebær og vanilje. Se bildegalleri nederst på siden.

Formkake med bringebær

Recipe by Frøken FysenCourse: KakerCuisine: NorskDifficulty: Lett
Serverer

8

personer
Forberedelse

20

minutes
Steketid

1

hour 
Total time

1

hour 

20

minutes

Ingredienser

  • 115 gram smør, romtemperert

  • 170 gram hvitt sukker

  • 2 egg

  • 1 ts revet sitronskall + 1 teskje sitronsaft

  • 2 teskjeer vaniljesukker

  • 220 gram hvetemel 

  • 50 gram mandelmel 

  • 1,5 teskje bakepulver 

  • 1/2 teskje salt 

  • 1,5 desiliter melk 

  • 1,5 desiliter skummet kulturmelk

  • 250 gram bringebær 

  • 2 spiseskjeer hvetemel 

Fremgangsmåte

  • Krem smør og sukker godt sammen i en bakebolle til det blir hvitt. Skrap ned fra sidene om nødvendig.
  • Ha i ett egg av gangen, rør mellom hver gang. 
  • Tilsett sitronskall og sitronsaft. 
  • Bland alle de tørre ingrediensene i én bolle, og melk og skummet kulturmelk i en annen. Hell først oppi litt av de tørre ingrediensene, og deretter litt av melkeblandingen. Gjør dette annenhver gang til alt er brukt opp, og du har en deig med fast og fin konsistens. 
  • Ha bringebærene over i en annen bolle, dryss over 2 spiseskjeer mel, og bland forsiktig med fingrene så alle bærene blir dekket. 
  • Hell bærene forsiktig over i deigen, og bland lett med en slikkepott. Ikke bland for mye. Best resultat oppnås hvis flesteparten av bærene ikke blir most. 
  • Stek ved 175 grader i 50-60 minutter. Sjekk med en kakenål om kaken er gjennomstekt. På slutten av steketiden legg over et ark med bakepapir, så kaken ikke brenner seg. 
  • Pynt gjerne med melisglasur og bringebær. 

Tips

  • Kaken kan også lages i en liten langpanne. Beregn da noe mindre steketid. 
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*