Friterte krabbekaker med hoisinmajones

Smakfulle og sprø krabbekaker med hoisinmajones.

Juni er her, og fiskedisken bugner av fersk sjømat. Krabbene er spesielt smakfulle og flotte akkurat nå. Jeg lagde derfor disse friterte krabbekakene som en deilig forrett. Husk å ta vare på skallet for å lage en kraft!

Friterte krabbekaker

  • Porsjoner: 8-10 krabbekaker
  • Forberedelser: 10 minutter til å rense krabbene + 10 minutter til å lage krabberøren
  • Steketid: 10 minutter
  • Vanskelighetsgrad: Lett

Ingredienser:

  • 200 gram renset krabbekjøtt, fra 2 store krabber 
  • 1/2 desiliter vårløk eller purre, finhakket 
  • 1 teskje sennep
  • 1/4 teskje hvitløkspulver 
  • 1/2 teskje salt 
  • 1/2 teskje chilisaus, som sriracha
  • 1 stort egg 
  • 2 desiliter panko eller tørre brødsmuler  
  • cirka 5-6 desiliter solsikke- eller soyaolje til fritering 

Forberedelser: 

  1. Rens krabbene og legg kjøttet i en liten bolle. Sjekk nøye om det er noen rester av skjell i blandingen. 
  2. Finhakk vårløk eller purre og ha i krabbeblandingen sammen med sennep, hvitløkspulver, salt, chilisaus og egg. Blandingen skal nå være ganske våt, men holder seg sammen når du former den til kuler. 
  3. Form krabbekjøttet til runde baller, på størrelse med golfballer. Ha dem over på en tallerken, og la hvile kjølig i cirka en halv time før steking. 
  4. Etter at krabbekakene har hvilt, heller du panko i en liten skål og ruller hver krabbekaker i brødsmulene til de er helt dekket av brød. 
  5. Varm oljen i en liten kjele. (Bruk en stor kjele dersom du dobler oppskrifter og lager flere.) Oljen er varm nok når du dypper i en tresleiv, og det begynner å boble. Vær forsiktig med den varme oljen.
  6. Stek krabbekakene to eller tre av gangen til de er gyllenbrune i fargen, rundt 2-3 minutter. 
  7. Server gjerne med hoisinmajones, og sitron- eller limebåter som krystes over krabbekakene. 

Oppskriften på Hoisinmajones finner du nederst på siden.

Form krabbekakene til golfballstore baller, og dekk med panko.
Friter i en liten kjele, så trenger du ikke å bruke så mye olje.
Krabbekakene er nydelige med fersk sitronsaft og hoisinmajones.
Hoisinmajones

Ingredienser:

  • 1 eggeplomme  
  • 1 stor teskje dijonsennep
  • 2 desiliter solsikke- eller soyaolje
  • 1 teskje hoisinsaus 
  • 1/2 teskje sterk chilisaus 
  • 1 teskje limesaft 
  • Salt og pepper 
  1. Denne oppskriften er enklest å få riktig ved å bruke en stavmikser, (jeg brukte ballongvispen som fulgte med), men du kan også piske for hånd. Dersom du bruker stavmikser – ha eggeplommen i en høy sylinderformet bolle. Mikser du for hånd bruker du en liten, vanlig bake- eller glassbolle.
  2. Skill eggeplommen fra hvitten og ha plommen i en bolle. Tilsett så én teskje sennep og bland godt.
  3. Mål opp oljen, og hell litt av gange i en tynn stråle inn i eggeblandingen, mens du rører kontinuerlig. Majonesen skal i løpet av få sekunder begynne å tykne. Ikke slutt å vispe, da du risikerer at blandingen skiller seg.
  4. Smak til med hoisinsaus, limesaft og salt og pepper. 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*