frittata

Frittata med spinat og fetaost

En enkel, rask og sunn frittata med spinat og fetaost, som tar helgefrokosten til nye høyder.

Når man har litt ekstra tid og krefter – slik som i påskeferien – er det ingentings som å starte dagen med en ekstra god frokost. For meg er de beste frokostene laget med egg. Har du i tillegg ost og litt grønt, så er jo lykken komplett. Denne oppskriften er laget med spinat, asparges og løk, og fetaost som smelter inn i eggemassen og gir en kremet salt smak. Og hvis du lurte – frittata er en slags omelett, men inneholder ofte flere ingredienser og egg.

Oppskriften kan varieres i et uendelige – bruk det du har tilgjengelig i kjøleskapet, for eksempel paprika, sopp, squash og tomater. Fetaost kan også byttes ut med cheddar eller vanlig gulost. Det viktigste er at du starter med å steke de “hardeste” grønnsakene først, for eksempel paprika og løk. Når disse mykner, kan man tilsette resten av ingrediensene, så eggemassen og til slutt osten.

I denne oppskriften har jeg latt frittataen “sette seg” i stekepannen på ovnen, dekket med aliminiumsfolie, men den kan også steke ferdig i ovnen. (så lenge du har på en stekepanne som tåler høy varme).

Frittata med spinat og fetaost

Recipe by Frøken FysenCourse: Frokost, LunsjCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

10

minutes
Steketid

10

minutes
Til sammen

20

minutes

Frittata med spinat, asparges og fetaost.

Ingredienser

  • Olivenolje

  • 1/2 løk, finhakket

  • 4 asparges, delt på langs og skåret i mindre biter

  • 200 gram spinat, skylt og tørket

  • 6 egg

  • 1 desiliter melk

  • 1/2 teskje salt

  • 1/4 teskje pepper, malt

  • 1/2 teskje muskattnøtt, revet

  • 3-4 spiseskjeer fetaost

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en stekepanne med slipebelegg på medium varme. Når oljen er varm, tilsett finhakket løk. La steke i noen minutter under omrøring, til den begynner å bli blank.
  • Ta av den nederste delen av aspargesen. Skjær på langst, og del i mindre biter. Tilsett sammen med løken, og stek videre i et par minutter under omrøring.
  • Tilsett spinaten, og rør godt. Dekk pannen med aluminiumsfolie, og la spinaten “falle sammen”. Rør av og til, så ingenting brenner seg.
  • Rør sammen egg, melk, salt, pepper og muskattnøtt. Hell eggeblandingen over grønnsakene. Reduser varmen noe. Dryss over fetaosten. Dekk pannen med folien igjen, og la steke til eggeblandingen har stivnet, rundt 4-5 minutter. Server umiddelbart.

Tips

  • Frittataen kan stekes ferdig i ovnen. Gjerne under grillelementet i 2-3 minutter.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*