glutenfri sjokoladekake

Glutenfri sjokoladekake

En nydelig og dekadent, glutenfri sjokoladekake med ristede hasselnøtter.

Denne kaken er ren luksus! Laget med ekte sjokolade og ristede hasselnøtter – er den vanskelig å motstå. Rik sjokoladesmak med et hint av nøtter, toppet med silkemyk sjokolade-ganache og havsalt.

Inspirasjonen bak denne kaken kom fra Masterchef Australia, som jeg er helt hekta på. Deltakerne skulle lage en rett som var inspirert av familien. Det fikk meg til å tenke på hva jeg selv ville laget i en slik utfordring. Det første jeg tenkte på var mormoren min. Hun pleide å ta toget fra Skien for å besøke meg i Tønsberg da jeg var liten, og med seg hadde hun gjerne en fransk sjokoladekake. En enkel, men supergod kake som var toppet med smeltet kokesjokolade og hakkede hasselnøtter. Her har jeg laget en litt annen versjon med hasselnøtter istedet for mel i deigen.

Det krevet litt innsats og tre ulike mikseboller, men er veldig enkel og rask når man først har pisket eggehviter og eggeplommer + sukker. Stol på meg – du angrer ikke på å lage denne. Server gjerne med pisket krem, is eller vaniljesaus.

Oppskriften er beregnet på en liten 20 centimeters form. For en stor form er det lurt å doble oppskriften.

Glutenfri sjokoladekake

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: FranskDifficulty: Lett
Serverer

10

personer
Forberedelse

20

minutes
Steketid

22

minutes
Til sammen

42

minutes

En saftig og rågod glutenfri sjokoladekake med malte hasselnøtter.

Ingredienser

  • 110 gram hasselnøtter, ristet og skall fjernet

  • 100 gram smør

  • 100 gram mørk sjokolade (jeg brukte 60 prosent)

  • 3 egg, hvite og plomme skilt

  • 100 gram sukker

  • 1,5 spiseskje amaretto, eller annen likør eller sherry

  • Sjokoladeganache
  • 120 gram mørk sjokolade (60-70 %)

  • 1/2 desiliter fløte

  • En klype havsalt

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Rist hasselnøttene i en tørr panne i noen minutter til skallet begynner å falle av. Ta dem av varmen, og bruk hendene til å gni av skallet. Dersom litt er igjen, er ikke så farlig.
  • Bruk en kjøkkenmaskin med knivblad og pulveriser nøttene. De skal ha konsistens som brødsmuler og brukes i stedet for mel.
  • Hakk sjokoladen i mindre biter, og varm opp sammen med smør under omrøring. Enten i vannbad eller i en kjele. Pass på så det ikke er for varmt, og rør til alt er smeltet.
  • Skill hviten fra eggeplommene. Pisk eggehvitene til de former stive tupper. Pisk eggeplommer og sukker i noen minutter til en lett og lys krem.
  • Rør de pulveriserte hasselnøttene inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott. Rør deretter inn eggeplommene og sukkeret (sørg for at sjokoladen ikke er for varm når dette blandes). Gradvis fold inn litt og litt av marengsen, og rør forsiktig til alt er blandet.
  • Hell røren over i en smurt 20 centimeter stor form, dekket med bakepapir. Stek kaken på 180 grader i cirka 20-22 minutter. Kaken skal fortsatt være litt myk i midten.
  • La avkjøle på en rist, før du lager glasuren.
  • Hakk sjokoladen, og hell over fløte. (Begynn med litt fløte, og tilsett mer etter hvert til konsistensen er fin.) Varm opp i en kjele eller i vannbad over medium varme. Rør hele tiden. Ha ganachen over kaken, strø over litt hakkede nøtter og litt havsalt. Server gjerne i romtemperatur.

Tips

  • Hasselnøtter kan også byttes ut med for eksempel malte mandler eller valnøtter.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*