grillet mais

Grillet mais

Saftig grillet mais med chilimajones og fetaost – perfekt tilbehør til grillmiddagen.

Grillsesongen er i full gang, og for å gjøre det beste ut av maten på grillen trenger man deilig tilbehør. Grillet paprika, salat og mais er noen av mine favoritter. Fersk mais er i sesong, og med denne oppskriften blir den saftige grønnsaken tatt til nye høyder. Pensle på hjemmelaget (eller ferdiglaget) chilimajones, strø over litt fetaost eller parmesan og et skvis med limejuice, og du har et perfekt måltid!

Videooppskrift på majones finner du her.

Grillet mais

Recipe by Frøken Fysen
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes
Total time

20

minutes

Grillet mais med chilimajones og fetaost.

Ingredienser

  • 4 ferske mais

  • 1 spiseskje olivenolje

  • 4 spiseskjeer fetaost

  • 1 teskje tørket chili

  • 1/2 teskje salt

  • Litt limejuice

  • Chilimajones
  • 2 eggeplommer

  • 1,5 teskje dijonsennep

  • 2 desiliter solsikkeolje

  • 1/2 teskje salt

  • 1-2 spiseskjeer limejuice

  • 1-2 teskjeer chilisaus

Fremgangsmåte

  • Skrell maisen. Brett de grønne bladene helt ned, og ta vekk “håret”. La det grønne være på. Legg maisen noen minutter i vann før grilling. Dette hindrer at det brenner seg.
  • Tørk maisen, og gni dem inn med litt olivenolje. Grill maisen på medium varme i cirka 15 minutter. Pass på og snu den av og til. Maisen skal ha en grillet overflate, men ikke bli brent.
  • Ta maisen av varmen, og pensle på chilimajones. Dryss over fetaost, salt og tørket chili. Server umiddelbart.
  • Chilimajones
  • Hell eggeplommer og sennep i en bolle. Bland sammen med en stavmikser (gjerne med visp). Hell litt og litt olje inn i blandingen, mens du rører konstant. Du kan heller mer etter hvert som majonesen tykner. (se videolink over oppskriften)
  • Når all oljen er brukt opp, bland inn salt, limesaft og chilisaus. Smak til og tilsett mer salt eller sitrus om nødvendig.

Tips

  • Pynt gjerne med andre ting du har tilgjengelig. For eksempel hakkede urer som koriander, basilikum eller persille.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*