Grønnsakslasagne med spinatsaus

Den perfekt oppskriften på vegetarlasagne, med spinat- og tomatsaus, grillet gresskar og squash.

Denne oppskriften på kort tid blitt hele familiens favoritt. En kraftig tomatsaus, kremet bechamel-saus med spinat og ovnsbakte grønnsaker mellom pastaplater, blir et nydelig måltid.

Denne lasagnen lager jeg flere ganger i måneden, og jeg kan derfor ikke huske sist jeg lagde en “vanlig” lasagne med kjøtt. Prøv du og, og spis en dekadent lasagne med litt bedre samvittighet.

Grønnsakslasagne med spinatsaus

Recipe by Frøken FysenCourse: Middag, Pasta, VegetarCuisine: ItalienskDifficulty: Medium
Servings

8-10

servings
Prep time

1

hour 
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

40

minutes

En deilig og smakfull lasagne uten kjøtt, men med masse smakfulle grønnsaker og en herlig bechamelsaus med spinat.

Ingredienser

  • 9-10 lasagneplater

  • Fyll:
  • 2-3 store squash eller auberginer, eller en blanding (skåret i én centimeter tykke strimler på langs)

  • 300 gram gresskar, skåret i tommelstore firkanter (kan sløyfes, og eventuelt erstattes med mer squash eller aubergine)

  • Spinatsaus:
  • 300 gram spinat, ca en halv stor pose 

  • 300 ml melk

  • 100 ml fløte

  • 100 gram smør

  • 70 gram hvetemel 

  • 1 teskje revet muskatnøtt 

  • 50 gram parmesan, revet

  • salt og pepper 

  • Tomatsaus:
  • 2 spiseskjeer olivenolje

  • 1/2 løk, finhakket

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1,5 spiseskje tomatpuré 

  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik

  • 2 bokser hakkede tomater 

  • 1 teskje tørket oregano

  • 1 boks ferdigkokte røde linser

  • Topping:
  • 150 gram revet ost (gjerne mozzarella)

Fremgangsmåte

  • Start med å gjøre klart aubergine og/eller squash. Skjær disse på langs i ca 1 centimeter tykke skiver. (ta bort stilken) Legg utover et stekebrett, hell over litt olivenolje og salt og pepper. Stek på 190 grader i ca 20-25 minutter. 
  • Fjern frø og skall, og skjær gresskaret i tommelstore biter. Ha over i en ildfast form eller et stekebrett. Dryss over olivenolje, salt, pepper og stek i rundt 30 minutter på 190 grader. (det kan godt stekes i ovnen samtidig med squashen)
  • Når gresskaret er mørt, moser du det med en gaffel. Smak til med mer salt og pepper, og eventuelt litt revet muskattnøtt.
  • Tomatsaus:
  • Mens fyllet steker, begynner du på tomatsausen. Finhakk løk og hvitløk, og stek dette i olivenolje til det begynner å bli blankt.
  • Tilsett tomatpuré, og la surre et par minutter på lav varme mens du rører.
  • Hell i balsamico, og la frese sammen med løken i ett minutt.
  • Ha oppi hakkede tomatene og oregano. Rør godt, og la småkoke i rundt 10 minutter.
  • Sil av kraften fra linsene, og ha disse i tomatsausen. Puré gjerne tomatsausen med en stavmikser. Sett til side. Spe på med litt vann hvis du synes sausen er for tykk.
  • Spinatsaus:
  • Ha spinatblader, melk, fløte, muskattnøtt og salt i en blender. Kjør til alt er godt blandet, og væsken er helt grønn.
  • Smelt smøret i en stekepanne med høy kant eller en kjele. Når alt er smeltet, heller du oppi melet.
  • Rør smør og mel sammen til det er en tykk saus uten klumper.
  • Hell spinat- og melkeblandingen litt etter litt over i melkesausen, mens du rører godt. Det kan være lurt å bruke en ballongvisp eller slikkepott. Varm til kokepunktet, og la putre i 5-10 minutter.
  • Helt til slutt tilsetter du revet parmesanost, og smaker til med salt og pepper.
  • Montering:
  • Smør en stor ildfast form med smør eller olje.
  • Smør et tynt lag tomatsaus i bunnen, og legg på et lag lasagneplater.
  • Ha på mer tomatsaus, og legg på et lag med stekt squash/aubergine.
  • Fortsett så med et tykt lag spinatsaus, og flere lasagneplater.
  • Hell så over mer tomatsaus, og topp med gresskarpureen. Fortsett så med lasagneplater og resten av spinatsausen.
  • Topp med osten, og stek midt i ovnen ved 190 grader i cirka 40 minutter. Dekk gjerne med aluminiumsfolie eller et bakepapir, så ikke osten blir brent. De siste minuttene kan du skru på grillelementet, for å få osten gyllen og boblende.
  • La hvile i 10-15 minutter før du serverer. Dette gjør det lettere å skjære pene stykker.

Video-oppskrift

Tips

  • Server med hvitløksbaguetter og en grønn salat.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*