gulrotkake med ananas

Gulrotkake med ananas

En supersaftig gulrotkake med ananas og sitronglasur.

Gulrotkake er en evig favoritt her hjemme. Jeg har derfor laget den i mange ulike varianter. Denne oppskriften er min absolutte favoritt. Den blir myk, saftig og deilig, med smak av gulrot og krydder. Jeg har tilsatt knust ananas, noe som gjør kaken ekstra saftig. Den er også enkel å lage, og blir raskt spist opp 🙂

gulrotkake med ananas

Her har jeg laget en enkel glasur med vanlig melis. Ønsker du å lage kremostglasur, finner du oppskriften på det i linken under i “Gulrotkake med ostekrem og salt karamell”.

Jeg kan også anbefale disse variantene av gulrotkake:

Gulrotkake med ananas

Recipe by Frøken FysenCourse: Kaker
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

En saftig og krydret gulrotkake med ananas.

Ingredienser

  • 350 gram hvetemel 

  • 2 teskjeer bakepulver

  • 1 teskje natron

  • 1/2 teskje salt 

  • 1,5 teskje kanel 

  • 1/2 teskje malt nellik

  • 1/2 teskje malt ingefær 

  • 1/2 teskje malt allehånde

  • 2 desiliter nøytral olje, som soya- eller solsikkeolje

  • 250 gram brunt sukker

  • 50 gram lyst sukker

  • 4 egg

  • 5 desiliter raspet gulrot (av 4 medium gulrøtter)

  • 1 desiliter knust ananas

  • 100 gram valnøtter, grovhakket (valgfritt)

  • Glasur
  • 2 desiliter melis

  • 2 spiseskjeer sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle – mel, bakepulver, natron og krydder.
  • Bland sammen de våte ingrediensene i en annen bolle – olje, sukker og egg. Rør godt.
  • Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakemaskin på medium hastighet. Tilsett den våte røren litt etter litt mens maskinen går.
  • Bland til slutt inn knust ananas, raspet gulrot og hakkede valnøtter.
  • Stek på 180 grader i cirka én time (litt avhengig av hvilken form du bruker. Lager du kaken i en liten langpanne er det mindre steketid, cirka 35-40 minutter). Bruk en kakenål eller kniv for å sjekke at kaken er gjennomstekt. Den er ferdig når det ikke er noe deig på pinnen når du tar den ut.
  • Avkjøl kaken på en rist. Rør sammen melis og sitronsaft, og hell glasuren over kaken når den er kald.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*