gulrotkake

Gulrotkake med pære

En saftig gulrotkake med pære. Enkel å lage, og smaker nydelig.

I vår familie er gulrotkake en sikker vinner. Problemet er at alle liker den litt forskjellig. Noen vil ha glasur, andre uten glasur, noen vil ha nøtter i deigen, mens enkelte ikke kunne tenke seg noe verre. Derfor prøvde jeg meg på denne versjonen, der glasur er byttet ut med skivet pære. Frukten tilfører kaken deilig smak og ekstra konsistens. Jeg synes det ble kjempegodt, men husk å bruke gode, modne pærer. Det er også viktig å skjære dem tynt.

gulrotkake

Dette er en klassiker som ingen blir lei av, og som alle liker (selv de som er skeptiske til nøtter i kake, klaget ikke over pekannøttene) Gulrotkaken er enkel å lage, og bruker beskjedne ingredienser som de fleste har i kjøleskapet allerede. Har du ikke pære, kan du bytte ut med eple.

gulrotkake

Dersom du foretrekker gulrotkake med masse glasur (og karamell), kan du sjekke ut oppskriften her.

Trenger du noen ekstra tips for å lykkes med baksten? Sjekk ut dette innlegget med tips og triks.

Gulrotkake med pære

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeDifficulty: Lett
Serverer

12

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

50

minutes
Til sammen

1

hour 

5

minutes

En saftig og søt gulrotkake med pære.

Ingredienser

  • 270 gram hvetemel 

  • 3 teskjeer bakepulver

  • 2 teskjeer kanel 

  • 260 gram brunt sukker

  • 200 gram gulrot, finraspet  (3 medium store gulrøtter)

  • 3 egg, romtemperert

  • 1 teskje vaniljeekstrakt 

  • 250 milliliter solsikke- eller soyaolje 

  • 100 gram pekannøtter, hakket

  • 2 modne pærer, skåret i tynne skiver

  • 2 teskjeer hvitt sukker 

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader, og smør en 22 centimeter rund form. 
  • Sikt hvetemel, bakepulver og kanel sammen i en bolle. Rør inn sukker og revet gulrot.
  • I en annen bolle, visp sammen egg, vaniljeekstrakt og olje med en gaffel.  
  • Rør eggeblandingen inn i melblandingen til alt er så vidt blandet sammen. Tilsett finhakkede pekannøtter.
  • Ha deigen over i formen. Pynt med tynne skiver av pære som såvidt overlapper hverandre. Dryss over sukkeret, og stek i 50-60 minutter på 180 grader. Sjekk med en kakenål eller en kniv om kaken er ferdigstekt.

    Server gjerne lunken med pisket krem eller vaniljeis.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*