gulrotpannekaker

Gulrotpannekaker

Krydrede, myke gulrotpannekaker fulle av smak og grønnsaker. Godt for både kropp og sinn:)

Disse grønnsakspannekakene er et godt alternativ til lunsj eller middag. Oppskriften er inspirert av Jamie Olivers program “Veg”.

gulrotpannekaker

Gulrotpannekakene er fylt med raspet gulrot, koriander og chili, og smaker deilig av kummin og fennikel. Ekstra godt blir de sammen med hjemmelaget hummus – en kikkert-dip fra midtøsten.

Gulrotpannekaker

Recipe by Frøken FysenCourse: LunsjCuisine: VegetarDifficulty: Lett
Lager

10

pannekaker
Forberedelse

20

minutes
Steketid

10

minutes
Til sammen

30

minutes

Saftige og spicy gulrotpannekaker med hummus.

Ingredienser

  • Pannekakerøre
  • 150 gram raspet gulrot (4 små, eller 2 store gulrøtter)

  • 1/2 chili, finhakket (fjern gjerne frøene)

  • 1 desiliter frisk koriander, finhakket

  • 1/2 løk, finhakket

  • 1 teskje malt kummin

  • 1/2 teskje fennikelfrø

  • 1/2 teskje salt

  • 2,5 desiliter sammalt hvete, finmalt (alternativt kan du bruke vanlig hvetemel)

  • 1 stor teskje bakepulver

  • 2,5 desiliter melk

  • 1 stort egg

  • Hummus
  • En boks ferdigkokte kikerter (400 gram)

  • 2 spiseskjeer tahini

  • 1 fedd hvitløk, most

  • Saften av 1/2 sitron

  • 2-3 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  • Pannekakerøre
  • Bland sammen revet gulrot, finhakket chili, koriander og løk i en bolle. Tilsett kummin, korianderfrø og salt.
  • Tilsett mel, bakepulver, melk og egg. Rør til alt er godt og blandet.
  • Stek små “lapper” (1-2 spiseskjeer røre i hver pannekake) i olivenolje i 2-3 minutter på hver side til de er gyllenbrune.
  • Server gjerne pannekakene med hummus og frisk salat.
  • Hummus
  • Sil vekk laken fra kikertene, og ha dem i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett tahini, hvitløk, sitronsaft og olivenolje, og kjør til du får en myk blanding. Spe eventuelt ut med litt vann.
  • Topp gjerne hummusen med litt chilisaus eller harissa.

Tips

  • Bruk gjerne andre grønnsaksrester i pannekakene, for eksempel raspet brokkoli, erter eller pastinakk.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*