Gulrotsalat med yoghurtdressing

En deilig salat med spicy gulrøtter, strimlet squash og frisk yoghurtdressing.

De siste årene har det blitt mye vanligere å legge mer tid og omsorg i vegetarretter, for virkelig å få grønnsakene til å skinne. Akkurat nå er norske gulrøtter på sitt absolutt beste, og de får derfor spille hovedrollen i denne salaten.

Ved først å gi dem et lite oppkok, og deretter steke dem raskt med hvitløk, ingefær og krydder, får de en perfekt stekeskorpe og passelig med crunch. Det kan se ut som mange ingredienser, men denne salaten er raskt å slenge sammen, og gir deg masse smak.

Gulrotsalat med yoghurtdressing

Recipe by Frøken FysenCourse: Lunsj, TilbehørCuisine: MarokkanskDifficulty: Lett
Serverer

2

Forberedelser

10

minutes
Steketid

10

minutes
Total time

20

minutes

En krydret og enkel gulrotsalat med urter og yoghurtdressing.

Ingredienser

  • 4 gulrøtter

  • 1 spiseskje olje, som olivenolje eller sesamolje

  • 1 fedd hvitløk 

  • 1 teskje revet ingefær

  • En halv teskje malt gurkemeie

  • En halv teskje malt kummin

  • En halv teskje malt koriander 

  • En halv teskje chiliflak 

  • En klype salt 

  • 1 teskje honning  

  • 1 spiseskje soyasaus

  • En halv squash, gul eller grønn

  • En bunt frisk ruccola-salat

  • 1 desiliter gresskarfrø, ristet

  • Yoghurtdressing: 
  • 1 desiliter yoghurt naturell 

  • 1 spiseskje sitronsaft 

  • En klype salt

  • Urteolje
  • 5 spiseskjeer olivenolje 

  • En neve frisk koriander

  • En neve frisk persille 

  • En klype salt

Fremgangsmåte

  • Vask gulrøttene, og skjær dem på skrå i én centimeter tykke skiver. Legg dem i en kjele, dekk med vann tilsatt 1 teskje salt, og la koke i 3-4 minutter. 
  • Hell av vannet og ha gulrøttene over i en stekepanne med sesam- og olivenolje. 
  • Stek gulrøttene sammen med finhakket hvitløk og revet ingefær. Ha i krydder, chiliflak og salt, og stek til gulrøttene får en gyllen stekeskorpe. Pass på og rør ofte, så de ikke brenner seg.
  • Når de er møre, hell på honning og soyasaus og fres lett i pannen i 1-2 minutter. Ta av varmen. 
  • Skjær squashen i lange remser, enten med en strimler eller med en ostehøvel eller skreller.
  • Yoghurtdressing: Bland yoghurt, sitronsaft og salt, rør godt. 
  • Urteolje: I en morter eller kjøkkenmaskin bland sammen olje, urter og salt, til du har en grønn olje som minner om pesto. 
  • Legg den strimlede squashen på en tallerken, legg på gulrøttene og ruccola. Topp med yoghurtdressing, urteolje og ristede gresskarfrø.

Tips

  • Squash kan også byttes ut med hakket salat eller andre grønnsaker som brokkoli eller revet asparges.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*