halloween-kjeks

Halloween-kjeks

Morsomme og gode Halloween-kjeks dekorert som skjeletter. Dette er et veldig enkelt bakeprosjekt med barna. Alt du trenger, utover ingrediensene til deigen, er pepperkakeformer og melisglasur. Noen øyne er også morsomt å pynte med.

Deigen er lett å lage, og har en god smak av sjokolade. Smaker minst like godt uten glasur, men pynten er jo litt av poenget her:) Det som tar mest tid er å hvile kjeksdeigen etter at den er laget. Dette kan også gjøres i fryser, for å korte ned ventetiden.

Hvis du ikke vil lage så mange, så halver deigen. Pisk da sammen egget, og ha halvparten i deigen.

halloween-kjeks

Kjeksene kan også pyntes med vanlig melisglasur, men jeg har her laget royal icing, fordi den er tykkere, mer stabil og lettere å pipe.

Lykke til med baksten, og Happy Halloween!

Andre Halloween-oppskrifter:

Halloween-kjeks

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Lager

28

kjeks
Forberedelse

15

minutes
Steketid

12

minutes
Hviletid

60

minutter

Morsomme halloween-kjeks med smak av sjokolade.

Ingredienser

  • 170 gram smør, romtemperert

  • 225 gram melis, siktet

  • 50 gram kakaopulver

  • 1 egg

  • 1 spiseskje vaniljeekstrakt

  • 280 gram hvetemel

  • 1 teskje bakepulver

  • 1/2 teskje salt

  • Glasur – Royal icing
  • 1 eggehvite

  • 1 teskje sitronsaft

  • 250 gram melis

Fremgangsmåte

  • Krem sammen smør og melis til det er godt blandet, og rør inn kakaopulver.
  • Rør inn egg og vaniljeekstrakt på høy hastighet i noen sekunder til deigen samler seg.
  • Bland hvetemel, bakepulver og salt, og hell dette gradvis inn i deigen, mens maskinen går på medium hastighet. Blant til alt er så vidt blandet, og du har en fast deig. (ikke bland for mye, da blir kjeksene seige!)
  • Klapp sammen deigen, dekk med plast, og la avkjøle i kjøleskapet i rundt 1 time.
  • La deigen hvile 10 minutter i romtemperatur, etter at du tar den ut av kjøleskapet. Kjevle den så ut på en benk dekket med litt hvetemel (ikke for mye). Kjevle deigen til den er ca 1/2 cm tykk, (likt som du ville gjort det med pepperkaker). Stikk ut figurene, og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir.
  • Stek kjeksene på 175 grader i ca 12-14 minutter til de er faste. Hold et godt øye med dem underveis, da steketid kan variere fra ovn til ovn. La avkjøle før du pynter dem med glasur.
  • Glasur
  • Ha eggehviten i en bakemaskin med ballongvisp, og rør til den begynner å skumme.
  • Tilsett sitronsaft, og rør godt. Ha i melisen, og rør på høy hastighet i rundt ett minutt til glasuren tykner. Ha over i en sprøytepose, og pynt kjeksene.

Tips

  • Har du dårlig tid, så la kjeksdeigen avkjøle i fryseren i rundt 10-15 minutter. Pass bare på at du ikke glemmer den til den er frossen!
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*