Monster-muffins

Saftige og gode sjokolade, monster-muffins er gøy for store og små.

En av barnas favoritthøytider nærmer seg med stormskritt, og er en god anledning til å hente frem kreativieten på kjøkkenet.

31. oktober er det Halloween, noe som gir uendelige muligheter i den kulinariske verdenen. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Datteren min og jeg begynte litt tidlig i år, for å “øve” på Halloween-kaker, og begynte med muffins. Alt vi gjorde var å lage en enkel glasur, tilsette litt konditorfarge og kjøpe noen “øyne” i butikken. Utrolig hvor mye moro man kan få med så lite innsats.

Denne oppskriften gir 12 saftige sjokolademuffins, og glasuren er en deilig smørkrem som med noen dråper konditorfarge blir til fargerik “monsterpels”.

Monster-muffins

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeDifficulty: Lett
Antall

12

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

18

minutes
Til sammen

33

minutes

Morsomme monster-muffins med smak av sjokolade – perfekte å lage med barna til Halloween.

Ingredienser

  • Sjokolademuffins
  • 95 gram hvetemel

  • 3 spiseskjeer kakaopulver

  • 1 teskje bakepulver

  • En klype salt

  • 2 egg

  • 100 gram hvitt sukker

  • 100 gram brunt sukker

  • 1 desiliter nøytral olje eller smeltet smør

  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt

  • 1 desiliter kulturmelk

  • Glasur
  • 120 gram smør, romtemperert

  • 150 gram melis, siktet

  • 2 spiseskjeer helmelk

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • En klype salt

  • Forslag til pynt
  • Melisglasur

  • Oreo-kjeks

  • Konditorfarge til glasuren

  • Non-stop

  • Sukker-øyne

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt i en bolle. I en annen bolle blander du egg, sukker, olje, vaniljeekstrakt og kulturmelk. Dette skal bli en tykk og seig masse.
  • Ha bakemaskinen på lav hastighet, og hell de våte ingrediensene inn i de tørre – litt av gangen. Rør til alt så vidt er blandet sammen.
  • Ha muffinsformene i muffinsbrettet, og fyll dem 3/4 fulle med røre.
  • Stek midt i ovnen i 18-20 minutter på 175 grader til kakene er faste å ta på. La avkjøle på rist, mens du lager glasuren.
  • Glasur
  • Kjør det romtempererte smøret i en bakemaskin/eller med en håndmikser i et par minutter så det blir ekstra mykt.
  • Hell oppi siktet melis, og rør godt.
  • Vaniljeessens og melk og salt helles i på slutten. Kjør videre i et par minutter til glasuren er klumpfri og passe tykk.
  • Fordel glasuren mellom flere boller, og rør inn konditorfarge etter ønske. Bruk sprøyteposer med ulike tupper for å skape ulike effekter på kakene. Her er alt lov! Pynt med for eksempel oreokjeks, non-stop og bake-øyne.

Tips

  • Bruk det du måtte ha av godteri og kjeks til å pynte kakene. Det er utrolig hvor mye man får til når man lar fantastien få fritt spillerom 🙂

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*