Hjemmelaget majones på 30 sekunder

I sommer er det mange som koser seg ekstra med skalldyr som reker, hummer og kreps. Hjemmelaget majones er prikken over i-en på et bugnende skalldyrbord. Det er så lett å lage, og smaker så godt.

Detaljer

Serverer

2-3 personer

Forberedelse

1-5 min

Koketid

0 min

Ingredienser:

  • 1 eggeplomme  
  • 1 stor teskje dijonsennep
  • 2 desiliter varmpresset solsikke- raps- eller soyaolje
  • 1 teskje sitronsaft 
  • Salt og pepper 

Fremgangsmåte:

  1. Denne oppskriften er enklest å få riktig ved å bruke en stavmikser, (jeg brukte ballongvispen som fulgte med), men du kan også piske for hånd eller med en bakemaskin.
  2. Skill eggeplommen fra hvitten, og ha plommen i en bolle. Tilsett så én teskje sennep og bland godt. 
  3. Mål opp oljen, og hell litt av gange i en tynn stråle inn i eggeblandingen, mens du rører kontinuerlig. Majonesen skal i løpet av få sekunder begynne å tykne. Ikke slutt å vispe, da du risikerer at blandingen skiller seg. 
  4. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

TIPS: Majonesen kan smakssettes med for eksempel noen dråper chilisaus, hoisinsaus eller urter som basilikum og timian. Har du oppi presset hvitløk, blir det aioli.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*