nan

Hjemmelaget nanbrød

Hjemmelaget nanbrød er så lett å lage, og så godt at det blir en rask og avhengighetsskapende favoritt.

Dette herlige, varme brødet er det perfekte tilbehøret til enhver gryterett – spesielt indisk. De kan også brukes som et wrap og fylles med for eksempel stekt kylling eller eggerøre.

Deigen er veldig enkel og krever ingen fancy ingredienser. Jeg har brukt vanlig hvetemel, vann, gjær, salt og naturell yoghurt. Lag deigen cirka én time før resten av middagen er ferdig, og stek dem mens du ferdigstiller resten. Nanbrødene er aller best nystekt, penslet med smeltet smør og med et lett dryss av havsalt.

Pass på varmen når du steker brødene, og bruk en teflon-panne uten olje eller smør. Hold pannen varm, men ikke så varm at det ryker, da blir brødene fort brent. Pass på dem, og gi dem litt kjærlighet, så har du et perfekt tilbehør til enhver middag.

Brødet passer perfekt som tilbehør til for eksempel: søtpotetsuppe, lam i ananassaus, og butter chicken.

Hjemmelaget nanbrød

Recipe by Frøken FysenCourse: TilbehørCuisine: IndiskDifficulty: Lett
Serverer

7

stykker
Forberedelse

10

minutes
Stektetid

10

minutes
Hviletid

60

minutter
Til sammen

1

hour 

20

minutes

Deilig og luftige nanbrød som er et perfekt tilbehør til supper og gryteretter.

Ingredienser

  • 1,5 desiliter lunkent vann

  • 1 teskje sukker

  • 2 teskjeer tørrgjær

  • 1 teskje salt 

  • 1,5 desiliter yoghurt naturell

  • 4,5 desiliter hvetemel 

  • 60 gram smør, smeltet

  • Havsalt

Fremgangsmåte

  • Ha vannet i en bolle, og rør inn sukkeret til det løses opp.
  • Tilsett tørrgjær, og rør godt. La stå i 10 minutter, og la gjæren reagere. Den vil begynne å boble.
  • Rør inn salt og yoghurt.
  • Rør inn hvetemel litt av gangen til deigen blir fast. Elt lett, dekk bollen med plastfolie og la hvile i cirka én time.
  • Varm stekepannen uten å tilsette olje eller smør. Del deigen i syv eller åtte emner, og kjevle tynt. Stek i et par minutter på hver side, til deigen begynner å boble og får farge.
  • Smelt smør, og pensle de varme brødene med smeltet smør og dryss over litt havsalt og eventuelt litt hakket koriander.

Tips

  • Tilsettt et helt fedd hvitløk når du smelter smøret for å gi brødet et hint av hvitløk.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*