Hjemmelaget pasta

Basisoppskrift på en enkel og god pastadeig som kan formes akkurat slik du ønsker.

Første gangen jeg forsøkte hjemmelaget pasta var på «gamlemåten», der man blander eggene inn i melet på benken, og gradvis arbeider det sammen til en deig. Resultatet var egg overalt. Så lett som det så ut, men så vanskelig det var å få riktig. Den idiotsikre måten er derfor å blande alt i en kjøkkenmaskin.

Følg de få enkle trinnene under for perfekt pasta hver gang.

Hjemmelaget pasta

Recipe by Frøken FysenCourse: Middag, PastaCuisine: ItalienskDifficulty: Medium
Serverer

3

Forberedelser

50

minutes
Koketid

2

minutes
Hviletid

1

hour 
Total time

1

hour 

52

minutes

En basisoppskrift for klassisk pastadeig som et utgangspunkt for mange typer pasta.

Ingredienser

  • 125 gram semolinamel

  • 125 gram hvetemel

  • 2 egg

  • 2 eggeplommer 

  • 2 klyper maldonsalt 

  • 1 teskje olivenolje 

Fremgangsmåte

  • Ha egg, eggeplommer, olje og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør i et par sekunder til alt er godt blandet.
  • Hell oppi semolina-mel og hvetemel, og kjør blandingen til den former en ball – ca 10-15 sekunder. Tilsett mer vann om blandingen ikke samler seg, og mer mel hvis den er for klissete.
  • Ha deigen på en fjøl, og form til en ball. Pakk inn i plastfolie og la hvile i kjøleskapet i minst én time før bruk. 
  • Deigen er nå klar til å bli rullet ut med en pastamaskin. Se tips under.

Tips

  • Før du former pastaen kan det være lurt å kjevle den ut til 2-3 centimeter tykk, dryss over litt mel, og brett kantene over melet og inn mot midten. Kjevle ut igjen, og gjenta prosessen før du ruller den tynt i en pastamaskin. Dette gir en mer stabil deig. Pass også på at pastaen ikke kleber seg sammen før koking.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*