hjemmelaget snickers

Hjemmelaget snickers

Hvem liker vel ikke Snickers-sjokolade? Nougat, karamell, peanøtter og sjokolade er en super kombinasjon. Her har jeg laget små hjemmelaget snickers, som smaker minst like godt som originalen, men jeg har erstattet en del av ingrediensene med litt sunnere alternativer.

hjemmelaget snickers

Nougatlaget er laget av blant annet cashewsmør og lønnesirup. I stedet for cashewsmør kan du også bruke mandelsmør eller peanøttsmør. Oppskriften på mandelsmør finner du her. Du kan også bruke den samme oppskriften til cashewsmør, ved å erstatte mandlene med cashewnøtter.

Nougatlaget toppes med karamell (kan sløyfes eller kjøpes ferdig), og et lag med valnøtter og dadler. Helt til slutt dekkes herligheten med et lag smeltet sjokolade, og et dryss havsalt.

Hvis du vil lage noe tilsvarende, men litt enklere, kan jeg anbefale denne oppskriften på energibarer.

Hjemmelaget snickers

Recipe by Frøken Fysen
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Hjemmelaget snickers med smak av peanøtt, karamell og sjokolade.

Ingredienser

  • Lag 1 – nougat
  • 180 gram cashewsmør (kan også bruke annet nøttesmør som peanøtt eller mandel)

  • 50 gram kokosnøttolje

  • 70 gram lønnesirup

  • 5 spiseskjeer mandelmel

  • 2 teskjeer vaniljeessens

  • 1/2 teskje salt

  • 1 spiseskje hvetemel

  • 1/2 desiliter peanøtter

  • Lag 2 – karamell
  • 100 gram sukker

  • 3 spiseskjeer smør

  • 1 desiliter kokosmelk

  • 1/2 teskje salt

  • Lag 3 – valnøtter og dadler
  • 100 gram valnøtter

  • 150 gram dadler (8-10 stk)

  • 2 spiseskjeer peanøttsmør

  • 1 teskje vaniljeessens

  • 1 klype salt

  • Lag 4 – sjokolade
  • 100 gram mørk sjokolade (70 prosent)

  • En klype havsalt

Fremgangsmåte

  • Lag 1
  • Rør sammen alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til blandingen begynner å boble. Hell i en liten smurt form (cirka 19×19 cm) med bakepapir i bunnen, dryss over peanøtter, og avkjøl i kjøleskapet i minst 20 minutter til blandingen har stivnet.
  • Lag 2
  • Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme. Ikke rør, men rist litt på kjelen av og til, så sukkeret fordeler seg.
  • Når sukkeret har smeltet og blitt brunt, tilsett smøret, og rør det inn.
  • Varm kokosmelken litt, og hell denne i karamellen. Tilsett salt og rør. Kok opp, og la boble i noen minutter så den tykner. La avkjøles litt, før den helles over nougat-laget. Sett snickersen tilbake i kjøleskapet for å stivne.
  • Lag 3
  • Kjør valnøtter, dadler (uten stein), peanøttsmør, vaniljeessens og salt til en finkornet blanding i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett litt vann om nødvendig, og skrap ned fra sidene med en slikkepott.
  • Klem blandingen utover i formen over karamell-laget. Sett den så tilbake i kjøleskapet/frys.
  • Lag 4
  • Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad, og hell over toppen av snickersen. Dryss over litt havsalt, og la stivne i kjøleskapet. Skjær opp i små porsjonsbiter og server.

Tips

  • Å lage karamell kan være litt vanskelig og krever litt teknikk. Dersom det klumper seg, kan det hjelpe å sile karamellen mens den fortsatt er tynn. Ha den så tilbake i kjelen for å tykne. Føler du deg usikker på karamell-laget, så kan det droppes eller eventuelt bruke en ferdiglaget karamell.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*