påskemarsipan

Hjemmelaget marsipan

Supergod og myk hjemmelaget marsipan med mye mandler og lite sukker – sunnere og mye bedre enn kjøpe-marsipan! Disse marsipankulene er formet som egg, dyppet i sjokolade og pyntet med hvit sjokolade.

Påsken er rett rundt hjørnet, og selv om jeg ikke er så veldig glad tradisjoner, er nok påsken min favoritt-høytid. Kanskje fordi jeg med ekstra god samvittighet kan kose meg med sjokolade og marsipan. Det er også flere lange helligdager med god tid til å kose seg på kjøkkenet.

Men tilbake til marsipan! Det har alltid vært sikker vinner for meg (som jo er en gammel sjel), men jeg tror nok det er flere enn meg som koser seg med dette dekadente godteriet. Ekstra godt er det når du lager det selv hjemme. Det er slett ikke vanskelig, og du kan lage marsipan med et høyt innhold av mandler i motsetning til billig-variantene i butikken, som gjerne ikke kan skryte av mer enn 20-30 prosent mandler.

påskemarsipan

I denne oppskriften har jeg brukt både lønnesirup og melis som søtning. Den gir cirka 15 medium store marsipanegg. Ønsker du å lage mer, kan oppskriften lett dobles.

Dersom du ønsker å lage marsipan med bare naturlig søtning, kan du sjekke ut oppskriften på julemarsipan, som jeg lagde med 100 prosent lønnesirup. Her står det også hvordan du tempererer mørk sjokolade. Det letteste for best resultat er å bruke non-temp-sjokolade, som ikke bør tempereres. Det får du blant annet kjøpt på Cacas sin nettbuttikk.

Å lage marsipan er en super aktivitet å gjøre sammen med barna, som kan forme marsipanen til de figurene de ønsker, for så å pynte med kreativitet og overdådighet 🙂

Ønsker du en ekstra “påskete” smak, kan det være godt å rive litt appelsinskall og blande inn i marsipanen. Du kan også lage små konfektkuler med nougat, sjokolade eller nøtter inni. Bare fantasien setter grenser.

God påske!

Hjemmelaget marsipan

Recipe by Frøken FysenCourse: Snacks, DessertDifficulty: Lett
Lager

15

marsipanegg
Forberedelse

10

minutes
Hviletid

10

minutter
Til sammen

20

minutes

Hjemmelaget marsipan lager du lett med malte mandler og melis.

Ingredienser

 • 300 gram mandelmel

 • 1 desiliter lønnesirup

 • 4-5 spiseskjeer melis

 • 1/2 teskje salt

 • 2 spiseskjeer mandel- eller appelsinlikør (kan erstattes med ekstra lønnesirup eller 1 eggehvite)

 • Pynt
 • 150 gram kokesjokolade

 • Pynt som for eksempel: kakestrø, finhakkede nøtter, smeltet hvit sjokolade, glitter osv

Fremgangsmåte

 • Bland mandelmel, lønnesirup, melis, salt og likør i en bake- eller kjøkkenmaskin til det begynner å samle seg. Tilsett eventuelt noen dråper vann eller mer likør, hvis den er tørr. Smak til med eventuelt mer søtning eller likør.
 • Form figurer, og la dem bli kalde i kjøleskapet. Smelt sjokoladen på svak varme i et vannbad (hvis du ønsker å temperere sjokoladen finner du fremgangsmåte i linken over, eller bruk non-temp-sjokolade).
 • Dypp hver figur i sjokoladen, legg over på et bakepapir og strø over ønsket pynt. La figurene stivne, før du legger dem i en boks med lokk i kjøleskapet. Holder seg i flere uker.

Tips

 • Marsipanen kan smakssettes med det du liker best – kaffepulver, ulike likører, sitronskall. Eller du kan tilsette finhakket aprikos, kirsebær eller andre gode smaker.
 

2 Comments

 1. Jeg kan tenke meg marsipan helt uten melis, har du noen tips til det?

   

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*