hjertekjeks

Hjertekjeks

Deilige hjertekjeks fylt med hjemmelaget syltetøy er den perfekte Valentinesgaven!

hjertekjeks

Valentinesdagen er like rundt hjørnet, og selv om ikke alle feirer kjærlighetens dag 14. februar, kan det likevel være en god anledning til å gjøre noe hyggelig sammen med noen man er glad i. Som for eksempel å bake disse deilige hjertekjeksene. De er enkle og morsomme å lage, og smaker kjempegodt!

Kjeksene kan lages i mønsteret man selv velger, og dekoreres med melisglasur, sjokolade, strø osv. Her har jeg laget en enkel versjon med hjemmelaget syltetøy. (syltetøy fra butikken smaker nesten like godt)

Hjertekjeks

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Lager

12

kjeks
Forberedelse

30

minutes
Steketid

12

minutes
Til sammen

42

minutes

Hjertekjeks er laget med godt smør, vanilje og kjærlighet til Valentinsdagen.

Ingredienser

  • 115 gram smør

  • 60 gram melis

  • 1/2 teskje vaniljesukker

  • 150 gram hvetemel

  • 1/4 teskje salt

  • 2-3 spiseskjeer kaldt vann

  • Syltetøy
  • 200 gram frosne jordbær eller bringebær

  • 1/2 desiliter sukker

  • 1 teskje sitronsaft

  • 1 ark gelatin (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  • Ha smør, melis, vaniljesukker, hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør i noen sekunder til alt blander seg, og deigen minner om sand.
  • Mens maskinen går, hell i vannet litt av gangen. Når du ser at deigen begynner å samle seg, er det nok. Klapp deigen sammen, dekk med plast, og la avkjøle i minst 30 minutter.
  • Etter at deigen er kald kan du kjevle den ut på et melet underlag, og stikke ut hjertene. Du trenger et stort hjerte, og et litt mindre for å lage hull. Behold halvparten av hjertene hele, og halvparten har hull. Disse skal festes sammen med syltetøy etterpå.
  • Kjeksene stekes i 10-12 minutter på 175 grader til de er gylne. La avkjøle på et stekebrett.
  • Bre en stor teskje syltetøy (se under) på hvert hjerte, og plasser hjertene med hull over. La avkjøle før servering så syltetøyet stivner.
  • Syltetøy
  • Legg gelatinarket i vann til det er mykt. Kok opp bær, sukker og sitronsaft. Når bærene er myke, puré dem med en stavmikser, og sil blandingen. Ha syltetøyet tilbake i kjelen, kok opp, og rør inn gelatin. La avkjøle før du har syltetøyet på kjeksene. Oppbevar kjeksene i en lufttett boks i kjøleskapet.

Tips

  • Alle typer syltetøy kan brukes i kjeksene. Gelatinen kan sløyfes, men syltetøyet vil da bli litt mer rennende.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*