hummingbird-kake

Hummingbird-kake

Hummingbird-kake er en nydelig og fruktig kake med smak av banan og ananas. Den minner om bananbrød, men er litt friskere i smaken. Den er også smakssatt med kanel og vanilje, som gir deilige krydrede noter. Den tropiske kaken er perfekt for disse dagene når vi lengter mot sol og varme, og kan være så heldige å kjenne solen varme litt i kinnene.

Kaken er enkel å lage, og kan enten lages i kakeform eller i muffinsformer. Jeg har valgt å fylle den med bær og kremostglasur, men kan like gjerne toppes med melis blandet med litt lime-saft.

Hummingbird-kake

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: EngelskDifficulty: Lett
Lager

12

muffins
Forberedelse

15

minutes
Steketid

2

minutes
Til sammen

35

minutes

Hummingbird-kake er en tropisk og fruktig kake. Toppet med kremostglasur og bær.

Ingredienser

  • 125 milliliter solsikkeolje

  • 1 desiliter lønnesirup (kan erstattes med brunt sukker)

  • 1 desiliter brunt sukker

  • 1 egg

  • 1 teskje vaniljeessens

  • 2 godt modne bananer, most

  • 200 gram ananas (boks eller fersk, most og uten lake)

  • 225 gram hvetemel

  • 1,5 teskje kanel

  • 1 teskje bakepulver

  • 1/2 teskje salt

  • 1 desiliter valnøtter, grovhakket (kan sløyfes)

  • Kremostglasur
  • 80 gram smør, mykt

  • 120 gram kremost, myk

  • 100 gram melis, siktet

  • 1-1,5 spiseskje limesaft

  • 1/2 teskje vaniljeessens

  • Frukt eller bær til fyll og pynt

Fremgangsmåte

  • Rør sammen solsikkeolje, lønnesirup, sukker, egg og vaniljeessens. Tilsett most banan og finhakket/most ananas. (uten lake, hvis du bruker boks)
  • Sikt sammen de tørre ingrediensene, og hell det gradvis inn i deigen mens maskinen går på medium hastighet. Rør til alt er så vidt blandet. Rør inn nøttene helt på slutten, før du fyller røren i former.
  • Fyll røren i muffinsformer og stek på 180 grader i 18-20 minutter til kakene har fått en svampaktig konsistens. Bruker du kakeform (20 cm) så stek i rundt 35-40 minutter på samme temperatur, og sjekk med en kakenål/kniv om kaken er gjennomstekt.
  • La kakene avkjøle, før du deler dem i to og fyller med glasur. Legg gjernen noen bær inni kaken, og dekk kakene med litt glasur. Oppbevares i kjøleskapet.
  • Kremostglasur
  • Sørg for at smør og kremost er romtemperert før du begynner. Rør sammen smør og kremost i en bakebolle på medium hastighet til det er godt og blandet.
  • Tilsett melis, og rør til alt er blandet. Hell i limesaft og vaniljeessens, og kjør i ett minutt på høy hastighet.

Tips

  • Spar gjerne ananaslaken og legg en teskje på hver muffinsbunn, for å gjøre dem ekstra saftige før du pynter med glasur.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*