Indisk butter chicken

En nydelig indiske kyllingmiddag full av futt og gode smaker.

Indiske retter kan ofte virke uoverkommelige med sine uendelige mengde eksotiske krydder. Dette resulterer riktignok i deilige smaksbomber, men jeg har likevel kviet meg for en del indiske oppskrifter.

Denne oppskriften er derimot svært overkommelig, men krever litt tid og innsats. Oppskriften har en del ingredienser, men dersom du finner frem krydder på forhånd, og finhakker ingefær, løk og hvitløk er mye gjort.

Butter chicken er en indisk kyllingklassiker med smak av kummin, safran og kanel, i en fløyelsmyk saus laget med smør og fløte.

Indisk butter chicken

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: IndiskDifficulty: Medium
Serverer

6

personer
Forberedelse

30

minutes
Koketid

20

minutes
Steketid

20

minutter
Til sammen

1

hour 

10

minutes

Butter chicken er en indisk klassiker med smak av kummin, safran og kanel, og en fløyelsmyk saus laget med smør og fløte.

Ingredienser

  • 4-5 kyllingfileter – bryst eller lår

  • Marinade
  • 4 hvitløksfedd, knust og finhakket

  • 1/2 chili, finhakket

  • 3-4 centimeter ingefær, skrelt og finhakket

  • 4 spiseskjeer yoghurt

  • 1 spiseskje hvetemel

  • 1/4 teskje kanel

  • 1/2 teskje chilipulver

  • 1 teskje koriander, malt

  • 1 teskje kummin, malt

  • 1/2 teskje salt

  • En klype safran

  • Saus
  • 2 spiseskjeer smør

  • 5 centimeter ingefær, skrelt og finhakket/revet

  • 1/2 løk, finhakket

  • 1 teskje chilipulver

  • 1/2 teskje kanel, malt

  • 5-6 kardemommefrø, knust

  • 4-5 nellikspiker, knust

  • 1 teskje koriander, malt

  • 1 teskje garam masala

  • 1/2 teskje salt

  • 6-7 curryblader (kan sløyfes)

  • 3 teskjeer tomatpuré

  • 1,5 desiliter fløte

  • 1 desiliter kokosmelk

  • 1 desiliter yoghurt naturell

  • 1 teskje honning

  • 1 spiseskje sitronsaft

  • Finhakket koriander

  • Andre ting
  • Grillspyd

Fremgangsmåte

  • Kyllingmarinade
  • Skjær kyllingen i tommelstore biter. 
  • Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Bland sammen med yoghurt, hvetemel, kanel, chilipulver, koriander, kummin, salt og safran. Rør godt. Ha kyllingen i marinaden og bland godt. La stå i kjøleskapet i minst 30 minutter, gjerne over natten. 
  • Tre kyllingbitene på spyd, og legg over en ildfast form så sausen drypper ned i denne. Stek under grillelementet i ovnen på 215 grader i 15-20 minutter. Følg med, så kjøttet ikke brenner seg, og vend på kyllingen underveis. 
  • Mens kyllingen steker, begynner du på sausen. 
  • Saus
  • Smelt smør i en kjele eller sautépanne. Tilsett finhakket ingefær og løk, og la frese i et par minutter til løken blir blank. 
  • Ha oppi alle krydder – chilipulver, kanel, knuste kardemommefrø og nellikspiker, koriander, garam masala, salt og curryblader. Fres videre et par minutter under omrøring. 
  • Tilsett tomatpuré, fløte, kokosmelk og yoghurt. Gi et raskt oppkok, og la sausen putre i noen minutter mens den tykner. Ha oppi honning, sitronsaft og koriander. Smak eventuelt til med mer krydder. 
  • Ta kyllingen ut av ovnen. Hell kraften fra formen i sausen, og ha oppi kyllingen. Dekk kyllingen i sausen.
  • Server gjerne med ris, brød og finhakket koriander. Syltet rødløk og granateplekjerner er også deilig topping. 

Tips

  • Mariner kyllingen dagen før, og gjør klar krydderblandingen til sausen på forhånd. Da går middagen i en fei dagen etter.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*