Indisk kyllinggryte

En enkel og lettvint indisk kyllingryte med linser og rødkål. Denne retten går fort å lage, og er full av gode smaker og har en nydelig kremet saus. Den er inspirert av den klassiske butter chicken, men i en litt enklere utgave. Det er en del krydder og aromater i oppskriften, men når disse først er på plass er det hele svært enkelt. Gryten putrer i vei mens du lager tilbehøret.

Jeg liker å servere denne retten med ris og nanbrød. Oppskriften på enkelt nanbrød finner du her.

Indisk kyllinggryte

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: IndiskDifficulty: Lett
Serverer

5

stykker
Forberedelse

15

minutes
Koketid

20

minutes
Til sammen

35

minutes

En deilig indiske kyllinggryte med linser, rødkål og krydder. Mild med et hint av chili for norske ganer.

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør + 2 spiseskjeer olje

  • 1 gul løk, finhakket

  • 3-4 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 spiseskje fersk ingefær, finhakket

  • 1 rød chili, finhakket med frø fjernet

  • 1/4 rødkål, strimlet

  • 1,5 spiseskje garam masala

  • 1 teskje spisskummen

  • 1 teskje gurkemeie

  • 1 teskje paprikapulver

  • 1,5 spiseskje tomatpuré

  • 300 milliliter kyllingbuljong, utblandet

  • 1 boks hakkede tomater (400 gram)

  • 1 spiseskje sitronsaft

  • 1 teskje sukker

  • 2 desiliter fløte eller kokosmelk

  • 600 gram kyllingfilet, lår- eller brystfilet

  • 1 boks kokte linser (400 gram)

  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili, og fres dette i smør og olje i en stor panne med høye kanter til løken begynner å bli blank. Tilsett finstrimlet rødkål og la dette frese i noen minutter.
  • Tilsett garam masala, spisskummen, gurkemeie, paprikapulver og tomatpuré. Fres i pannen under omrøring i et par minutter, før kyllingbuljong og hakkede tomater tilsettes. Kok opp.
  • Hell i fløte, sitronsaft og sukker, rør om, og ha i oppskåret kyllingfilet. Slå ned varmen til litt under medium, og la gryten putre i 5-10 minutter. Hell av bløtevannet til linsene, skyll, og ha linsene i gryten. Smak til med salt og pepper.

Tips

  • Juster mengden chili og krydder etter smak.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*