Ingefærkake med pasjonsfruktglasur

Dette er en deilig formkake med smak av krydder, rom og pasjonsfrukt.

Inspirasjonen for denne kaken er “Jamaican ginger cake” – en nydelig krydret kake fra Jamaica. I likhet med det meste av maten der nede, er kaken full av futt og spice. Den blir gjerne laget med mørk sirup, men jeg synes personlig at det har lett for å bli kvalmende søtt. Derfor er det brukt brunt sukker i denne oppskriften.

For å få ordentlig ingefær-smak er det lurt å bruke “stem ginger” – altså syltede ingefærbiter. Dette kan være vanskelig å få tak i, men jeg har sett det både på Søstrene Grene og i ulike asia-butikker. Får du ikke tak i “stem ginger” kan du i stedet bruke et par teskjeer malt ingefær.

Kaken er lett å lage, og har en herlig krydret smak. Pasjonsfruktglasuren gir et syrlig sting, men kaken smaker like godt uten glasur.

Ingefærkake med pasjonsfruktglasur

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: KaribiskDifficulty: Lett
Serverer

10

personer
Forberedelse

20

minutes
Steketid

50

minutes
Til sammen

1

hour 

10

minutes

En krydret og god formkake med syltet ingefær.

Ingredienser

  • 6 syltede ingefærbiter, finhakket + 1 spiseskje av laken (stem ginger) 

  • 3 egg

  • 200 gram brunt sukker 

  • 150 gram yoghurt naturell eller rømme

  • 1 desiliter solsikke- eller soyaolje 

  • 2 spiseskjeer brun rom (kan sløyfes) 

  • 250 gram hvetemel 

  • 2 teskjeer bakepulver 

  • 1 teskje vaniljesukker

  • 1 klype maldonsalt 

  • 1/2 teskje kanel 

  • 1/2 teskje allehånde 

  • Pasjonsfruktglasur
  • 1 spiseskje pasjonsfrukt-juice 

  • 1,5 desiliter melis

  • Noen dråper sitronsaft 

Fremgangsmåte

  • Finhakk syltet ingefær. Det er viktig at bitene er små. Sett til side. 
  • Bland egg, sukker og yoghurt godt sammen. Hell I oljen litt av gangen mens maskinen går. 
  • Tilsett finhakket ingefær og én spiseskje av sukkerlaken fra glasset. Ha også oppi to spiseskjeer rom. 
  • Bland alle de tørre ingrediensene, og hell gradvis inn i deigen mens maskinen går på lav hastighet. 
  • Stek på 175 grader i 50-60 minutter. Kaken er ferdig når en kakenål/kniv kommer ut uten røre. Avkjøl før du dekker med glasur. 
  • Glasur
  • Bland pasjonsfruktjuice, sitronsaft og melis. Rør godt til du får en tykk glasur. Dekk den avkjølte kaken med glasuren. 

Tips

  • Frøene fra pasjonsfrukten kan strøs på toppen av glasuren dersom du ønsker litt ekstra krønsj.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*