Italiensk minestrone

En deilig italiensk grønnsakssuppe full av gode smaker.

Minestrone er en italiensk suppe som passer perfekt nå som høsten er her, og norske grønnsaker er på sitt beste. Suppen har en kraftig smak, og metter godt med både pasta og bønner.

Minestrone passer perfekt å lage når kjøleskapet er fullt av rester. Du kan bruke det aller meste i suppen – gulrøtter, løk, squash, poteter, gresskar, osv. Bruk det du har. Også pastaen kan være ulike rester man har liggende.

Suppen blir ekstra god servert med litt grønn pesto og revet parmesan.

Italiensk minestrone-suppe

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

6

stykker
Forberedelse

20

minutes
Koketid

35

minutes
Til sammen

50

minutes

En nydelig grønnsakssuppe full av gode smaker.

Ingredienser

  • Olivenolje 

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1/2 fersk chili, finhakket

  • 1 gul løk, finhakket

  • 2 gulrøtter, skåret i små firkanter

  • 1 squash, skåret i små firkanter

  • 1 teskje tomatpuré 

  • 1 spiseskje ketchup 

  • 1 spiseskje balsamico-eddik

  • 1 teskje rosmarin, fersk eller tørket 

  • 1 teskje oregano, fersk eller tørket 

  • 1 liter utblandet buljong, grønnsaks- eller kyllingbuljong 

  • 1 boks hakkede tomater 

  • 1/2 teskje sukker 

  • 1 teskje salt 

  • 2 laurbærblader

  • 2-3 desiliter tørket pasta etter ønske 

  • 1 boks hvite bønner 

  • 2 spiseskjeer basilikum, fersk, finhakket 

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk, chili og løk. Varm et par spiseskjeer olivenolje i en gryte, og fres dette i noen minutter under omrøring, til løken begynner å bli blank. 
  • Skjær gulrøtter og squash i mindre terninger, og ha oppi gryta. Fres alle grønnsakene et par minutter under omrøring. 
  • Tilsett tomatpuré, ketchup, balsamicoeddik, rosmarin og oregano, og rør godt. 
  • Hell i ferdig utblandet buljong, en boks tomater, sukker, salt og hele laurbærblad (husk å fjerne disse før servering). Kok opp, og la småkoke i rundt 20 minutter til grønnsakene er møre. 
  • Ha pasta i en pose, og knus dette lett med en kjevle. Bruker man hel pasta, tar dette noe lengre tid. Tilsett i gryta, og la koke videre i 10 minutter. 
  • Hell til slutt i bønner og frisk basilikum, og kok videre i et par minutter. Smak til med eventuelt mer sukker, salt eller urter. 

Tips

  • Server gjerne med ferskt brød, pesto og parmesanost. 
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*