Jordbærkake med sitronkrem

For meg finnes det ingenting bedre enn bløtkake med krem og friske bær. Akkurat nå er de norske bærene på sitt beste, og gir deg en unnskyldning til å bake en deilig kake. Sitronkremen gjør denne bløtkaken ekstra frisk og god. Denne imponerer garantert på kakebordet. 

  • Serverer: 6-8 personer 
  • Forberedelser: 40 minutter
  • Steketid: 20-25 minutter
  • Vanskelighetsgrad: Lett 

Ingredienser:

Sukkerbrød: 

  • 3 egg 
  • 100 gram sukker 
  • 100 gram hvetemel 
  • 1/2 teskje bakepulver 
  • 1 teskje vaniljeekstrakt 

Krem: 

  • 3 desiliter kremfløte 
  • 1 spiseskje sukker 

Fyll: 

  • 1 desiliter eplejuice 
  • 1 desiliter jordbærsyltetøy (kan sløyfes) 
  • 10 store jordbær, skåret i skiver 

Sitronkrem: 

  • 2 egg 
  • 1 eggeplomme 
  • 70 gram sukker
  • 80 ml sitronsaft – saften fra cirka 1,5 sitron 
  • Revet skall av 1 sitron 
  • 4 spiseskjeer smør 

Pynt: 

  • Jordbær, kirsebær, bringebær, bjørnebær eller rips 
  • 1 spiseskje melis 

Fremgangsmåte: 

Sukkerbrød: 

  1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett vaniljeekstrakt, og sikt så inn hvetemel og bakepulver. Etter at du heller i det tørre, rører du forsiktig med en slikkepott. Da unngår du å slå all luften ut av deigen.
  2. Ha deigen over i en 20 centimeter smurt kakeform, og stek ved 175 grader i cirka 20 minutter. Kaken er ferdig når du kan stikke inn en kakenål eller lignende, og den kommer ut uten deig. 

Sitronkrem: 

  1. Mens sukkerbrødet avkjøles, lager du sitronkremen. Ha egg, eggeplomme, sukker, sitronsaft og skall i en kjele. Rør godt sammen, før du setter kjelen på komfyren. 
  2. Varm forsiktig opp på medium varme, mens du rører hele tiden. Dette er viktig, ellers kan kremen fort bli klumpete. Etter hvert som eggeblandingen varmes opp, kjenner du at den begynner å tykne. 
  3. Ta kremen av platen når du synes den er tykk nok. Kremen skal ha cirka samme konsistens som eplemost. 
  4. Ha oppi smøret, og rør til alt har løst seg opp i kremen. Smak til med mer sukker eller sitronsaft. Hell blandingen over i en skål, og ha over plastfilm mens den avkjøles. 
  5. Pisk kremfløte og sukker til krem. 

Montering: 

  1. Når kaken er avkjølt, skjærer du den i tre like deler. 
  2. Legg den nederste delen på et kakefat. Med en skje dynker du den nederste kakebunnen med eplejuice. Dette forhindrer kaken fra å bli tørr. 
  3. Smør på et lag med jordbærsyltetøy, og legg de skivede jordbærene oppå. Så smører du over et lag med krem. 
  4. Legg en ny kakebunn oppå, og dynk igjen med eplejuice. Smør på et lag med sitronkremen, og deretter mer krem. 
  5. Legg på siste lag, og dekk kaken med krem på toppen og sidene. 
  6. På toppen pynter du med det du måtte ønske som for eksempel jordbær, kirsebær og litt mer sitronkrem. Dryss til slutt over litt melisglasur. 
En sommerlig og frisk festkake.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*