Red velvet-cupcakes med juleglasur

Myke og saftige red velvet-cupcakes toppet med grønn juleglasur. En garantert suksess hos barna – og de voksne!

Denne oppskriften gir 12 supergode red velvet-cupcakes med fløyelsmyk glasur. Juletreet på toppen er en eksta morsom detalj nå som det er jul, men oppskriften funker like godt uten trær – bare dropp den grønne konditorfargen i glasuren.

Oppskriften på deigen er hentet fra The Hummingbird bakery (med noen små endringer), som etter min mening lager de beste muffinsene i London.

Nydelig cupcakes som gjør seg veldig godt på kakebordet.

Red velvet-cupcakes med juleglasur

Recipe by Frøken FysenCourse: Kake, DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

12

muffins
Forberedelse

30

minutes
Steketid

20

minutes
Til sammen

50

minutes

Red velvet-cupcakes med grønn glasur formet som juletrær.

Ingredienser

  • 80 gram smør, romtemperert

  • 150 gram sukker

  • 1 egg

  • 1 spiseskje kakaopulver 

  • 1 stor teskje konsentrert rød konditorfarge

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • 1,2 desiliter rømme eller kulturmelk

  • 1/4 desiliter melk 

  • 150 gram hvetemel

  • 1/2 teskje natron

  • 1,5 teskje hvitvinseddik

  • Glasur
  • 70 gram smør, romtemperert

  • 150 gram melis

  • 2 spiseskjeer peanøttsmør 

  • 2-3 spiseskjeer melk, romtemperert

  • 1/2 teskje vaniljeessens

  • En klype salt 

  • 1/4 teskje konsentrert grønn konditorfarge 

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 170 grader. 
  • Rør smør og sukker mykt i en bakemaskin et par minutter på middels hastighet. Tilsett ett egg, og rør til alt er godt blandet. 
  • Tilsett kakaopulver, konditorfarge og vaniljeessens og rør sammen til en mørk masse. 
  • Bland sammen rømme og melk. La maskinen gå på lav hastighet, og hell i halvparten av væsken. Hell deretter i halvparten av melet. Så resten av rømmeblandingen, og deretter resten av melet. La maskinen gå hele tiden.
  • Ha til slutt oppi natron og hvitvinseddik, skrap ned deigen fra sidene av bollen, og bland alt godt sammen. Ha oppi litt mer konditorfarge dersom røren ikke er rød nok. 
  • Ha muffinsformer i et muffinsbrett, og fyll dem halvfulle med røre. Stek midt i ovnen ved 170 grader i 20-25 minutter til de har en svampaktig konsistens. La avkjøle på rist, før du pynter med glasur. 
  • Glasur
  • Krem sammen smør og melis. (det er viktig at smøret er romtemperert, ellers blir det klumper i glasuren)
  • Tilsett peanøttsmør, og rør blandingen ett minutt på høy hastighet.
  • Hell i litt og litt melk i en tynn stråle mens maskinen går på medium hastighet. Tilsett vaniljeessens og salt, og til slutt konditorfarge. Rør godt.
  • Fyll i en sprøytepose med medium stor tipp, og sprøyt juletrær som dekoreres med kuler, stjerner eller glitter. 

Tips

  • Unngå å fylle for mye røre i hver muffinsform. Da synker de ofte sammen når de tas ut av ovnen.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*