kaffeis

Kaffeis

En nydelig og kremet kaffeis som smelter på tungen! Denne isen har en nydelig og mild mokka-smak, og blir ekstra avhengighetsskapende servert toppet med hjemmelaget kaffekaramell.

Jeg elsker kaffe i alle former, og er heldigvis ikke alene om det. Stadig nye steder spesialiserer seg på de brune bønnene, og det finnes så utrolig mange gode og spennende varianter. Kaffe smaker også ypperlig i drinker og desserter, og her kommer en god klassiker. Denne isen er rett og slett utrolig god, og blir ekstra syndig og deilig toppet med hjemmelaget karamell. Ingen kaffeelsker kan motstå denne desserten!

Andre oppskrifter med kaffe finner du her:

Kaffeis

Recipe by Frøken FysenCourse: DesserterCuisine: ItalienskDifficulty: Medium
Serverer

6

stykker
Forberedelse

30

minutes
Avkjølingstid

50

minutes
Til sammen

1

hour 

20

minutes

En kremet og nydelig is med smak av kaffe og vanilje.

Ingredienser

  • Kaffeis
  • 6 eggeplommer

  • 120 gram sukker

  • 1 teskje vaniljeessens

  • 5 desiliter kremfløte

  • 1 desiliter sterk espresso

  • Kaffekaramell
  • 100 gram sukker

  • 3 spiseskjeer smør

  • 1 desiliter kremfløte

  • 1 teskje espressopulver

  • Litt havsalt

Fremgangsmåte

  • I en bakemaskin: visp eggeplommer og sukker til eggedosis med en ballongvisp.
  • Varm opp kremfløte og espresso til kokepunktet. Ta av varmen og rør inn vanilje-essens.
  • La bakemaskinen gå på høy hastighet, og hell i den varme fløteblandingen i en tynn stråle litt av gangen. (det kan være lurt å ikke helle rett fra kjelen, men heller bruke et målebeger eller kopp) Det er viktig å bare blande litt av gangen, og på den måten temperere eggene, så disse ikke blir til eggerøre.
  • Når alt er blandet, hell blandingen i en kjele og ha den tilbake på ovnen. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Når blandingen har nådd kokepunktet, ta kjelen av platen, og hell over i en glassbolle eller lignende. La avkjøles, før du har den i en ismaskin og lar den avkjøle og kreme seg i rundt 40-50 minutter. Dersom du ikke har iskremmaskin – se tips under.
  • Kaffekaramell
  • Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og varm opp på svak/medium varme. Ikke rør i sukkeret, men vend litt på kjelen innimellom for å fordele det jevnt.
  • Når sukkeret har smeltet og er gyllenbrunt, ta kjelen av platen, tilsett smøret i terninger og rør raskt med en ballongvisp. Karamellen kommer til å sprute, så vær forsiktig. Den vil også mest sannsynlig begynne å skille seg, men visp energisk til den samler seg igjen.
  • Ha kjelen tilbake på ovnen og tilsett fløte. (varm gjerne opp fløten, så spruter den ikke like mye når den blandes med karamellen) Rør kraftig til alt har samlet seg. Tilsett espressopulver og salt, og rør godt. La småkoke i 3-4 minutter til karamellen begynner å tykne. Ha over i en bolle, og la avkjøle før servering.

Tips

  • Dersom du ikke har ismaskin, kan du ha blandingen i en isboks og røre rundt med en gaffel med jevne mellomrom de første 1-2 timene.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*